Glas Javnosti

OZBILJAN ŠAMAR ČELSIJU: Diskvalifikovan Roman Abramovič (FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Upravni odbor Premijer lige odlučio je da suspenduje Romana Abramoviča sa mesta direktora Čelsija.

Sigurno je da je ovo ozbiljan udarac za "plavce", jer je opšte poznato kakve uspehe je postigao tim iz Londona pod njegovim vođstvom.

"Nakon što je Vlada Velike Britanije uvela sankcije, Upravni odbor Premijer lige diskvalifikovao je Romana Abramoviča sa mesta direktora fudbalskog kluba Čelsi. Odluka odbora ne utiče na sposobnost kluba da trenira i igra svoje utakmice, kako je navedeno u uslovima licence izdate od strane Vlade koja ističe 31. maja 2022. godine" – navodi se u saopštenju, prenosi N1.Odluka odbora ne utiče na sposobnost kluba da trenira i igra svoje utakmice, kako je navedeno u uslovima licence izdate od strane Vlade koja ističe 31. maja 2022“, navodi se u saopštenju.

Uklanjanje vlasnika iz odbora obično znači prodaju akcija, proces koji je Abramovič pokrenuo 2. marta nakon što je u parlamentu izneta pretnja sankcijama. On je naložio američkoj investicionoj kompaniji Raine Group da traži 3 milijarde funti za klub, ali finansijski stručnjaci veruju da bi cena mogla da padne s obzirom na trenutnu neizvesnost oko Čelsija.Vlada Velike Britanije navodno je dala posebno odobrenje, koje će omogućiti prodaju kluba uprkos sankcijama. Međutim, uslov da se to dogodi bio bi da Abramovič ne dobije ništa od prihoda.

Podsećamo, sankcije ruskom biznismenu su uvedene pre nekoliko dana zbog njegovog odnosa sa Vladimirom Putinom, a povodom napada Rusije na Ukrajinu.


Uticalo je sve to i na poslovanje Čelsija, kome je izdata specijalna licenca kako bi mogao da igra utakmice. Ipak, klub ne može da ostvaruje finansijsku dobit, kako je ne bi ostvarivao ni Abramovič.

Abramoviču su uvedene sankcije, zbog saradnje sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, tokom sukoba u Ukrajini.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP