Glas Javnosti

OVO JE POKLON ZA NAS: Stanković uoči utakmice sa Rendžersom: Dužni smo da donesemo dobar rezultat u Beograd (VIDEO+FOTO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je da je njegov tim dužan navijačima da u Beograd donese pozitivan rezultat protiv Rendžersa.

Crveno-beli u četvrtak od 21.00 igraju protiv škotskog velikana na "Ajbroksu" prvi meč osmine finala Lige Evrope. Najpre su pitanja postavljale škotske kolege novinari.

"Uvek smo se bazirali i čitali protivnicima, po njemu se adaptirali, da li će to biti ofanzivno ili defanzivno, nebitno je. Kad god budemo imali priliku da izađemo visoko, uradićemo to, a kada budemo morali da stanemo u blok, staćemo. U igri su nam svi rezultati. Napravili smo ogroman iskorak u Evropi. Ovo je premija za naš klub, igrače i navijače. Straha sigurno neć biti i kad god budemo mogli da napadnemo visoko, to ćemo uraditi", rekao je Stanković na početku konferencije.


"Siguran sam da Đovani radi dobar posao i dosta puta uspe da sakrije svoju taktiku. Nešto slično što i mi pokušavamo, da li uspevamo, to će rezultati pokazati. Sakriva formaciju, sa istim igračima može da igra sa tri i pet pozadi, sa dva špica ili jednim, dva u vezi... Odlično radi svoj posao. Nikad ne skautiramo imena, osim ako je neko brz tada mu sklonimo prostor, ako je neko jak, mi ćemo ući još jače. Rendžers je kao tim dosta tvrd i jak, protiv Dortmunda su to pokazali, ali mi nismo izdvajali pojedince".


Da li se plaši ili ga raduje igranje pred 50.000 gledalaca?

"Uvek je lepo igrati pred punim stadionima, posle svega što se desilo u poslednje dve godine. Mi smo to osetili protiv Milana, pa igrali pred praznim stadionom. Mnogo sam srećan što će biti 55.000 ljudi, a sigurno će tako biti i u revanšu. Kao što će Rendžers imati jak vetar, tako ćemo i mi u Beogradu imati 60.000 ljudi iza nas, oni su stvarno 12. igrač. Mi smo dužni da dođemo sa dobrim rezultatom kako bismo našim navijačima omogućili da nas podrže"

Da li postoji razlika između domaćih i evropskih utakmica?


"Postoji razlika između našeg prvenstva i utakmica u Evropi, to je pokazala i grupna faza. Liga Evrope je donela dosta iznenađenja. U našoj grupi, kada su izvučeni protivnici, sa Mitjilandom i Bragom niko nije očekivao da ćemo završiti prvi i preskočiti šesnaestinu finala. Ali uspeli smo. Ovo je poklon za nas. U svaku utakmicu ulazimo bez straha".

Potom se prešlo na pitanja srpskih novinara, a prvo se odnosilo na poznanstvo sa Đovanijem van Bronkhorstom.


"Poznajem ga, upoznali smo se kada je UEFA organizovala humanitarne utakmice za fudbalske legende. Nastavio je tamo gde je Džerard stao. Zaostaju za Seltikom, ali se vidi da igraju evropski fudbal, a nije škotska škola i tvrd fudbal, nego uživaju u igri. Biće zanimljiv meč. Kao što je i on rekao, igramo u različitim formacijama, ali možemo da se adaptiramo drugim protivnicima", rekao je Stanković.

Istakao je da neće kalkulisati sa igračima kojima preti suspenzija.

"Ovo je utakmica za sebe, kada prođe ona, onda ćemo razmišljati. Nećemo kalkulisati i bićemo spremni za bilo koju situaciju".

Zvezda ima priliku da ispiše istoriju plasmanom u prvo evropsko četvrtfinale posle tri decenije.

"Imati mogućnost da pišeš istoriju u Crvenoj zvezdi je privilegija. Na dobrom smo putu, dosta toga zavisi od nas. Utakmicu moramo da dovedemo do 50:50 i doneti u Beograd rezultat koji će nam dati šansu da prođemo dalje. Ne pretim, svim statistikama daje se prednost Rendžersu, ne bežimo od toga, ali tako je bilo i sa nekim rivalima u grupnoj fazi. Kao narod smo ponosni, skupo ćemo prodati kožu. Verujem u svaki aspekt naših ličnosti, u moje igrače i šta god da uradimo, bićemo ponosni", poručio je Stanković.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR