Glas Javnosti

NIŠLIJE PONOSNE! Draganu Stojkoviću Piksiju najveće gradsko priznanje

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić najavio je danas da će predložiti da najveće gradsko priznanje, nagradu “11. januar”, dobije selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, inače poreklom iz Niša.

Predložiću da Piksi bude jedan od dobitnika Nagrade 11. januar zbog doprinosa koji je dao Gradu Nišu i u predstavljanju našeg grada u svetu. Znamo koje su njegove zasluge i kao fudbalera FK Radnički Niš, znamo da je on i naš, niški brend, ali i da je sada kao selektor reprezentacije Srbije doprineo da Srbija bude učesnik na narednom svetskom prvenstvu- kazao je Džunić.

On je kazao da će to predložiti kao predsednik Skupštine, predsednik skupštinske Komisije za dodelu nagrada i građanin.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je takođe članica te Komisije, kazala je da će podržati ovaj predlog, ocenjujući da je “sjajan”.

Ona je kazala da smo svi ponosni što se reprezentacija Srbije, koju predvodi Stojković, ovih dana plasirala za Svetsko prvenstvo, pobedivši ekipu Portugalije u Lisabonu.

Konkurs za dodelu ove nagrade, koju mogu dobiti pojedinici i pravna lica, biće uskoro raspisan, a priznanja se dodeljuju na Dan oslobođenja Niša od Turaka, 11. januara.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR