Glas Javnosti

Neslavni rastanak Mesija i PSŽ-a

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Rukovodstvo Pari Sen Žermena suspendovalo je na dve nedelje argentinskog fudbalera Lionela Mesija, koji je bez dozvole kluba boravio u Saudijskoj Arabiji posle sramotnog poraza od Lorijena minulog vikenda.

Francuski mediji tvrde da menadžeri i PR tim argentinskog fudbalera čekaju zvanično saopštenje Pari Sen Žermena kako bi razjasnili novonastalu situaciju.

Mesi je prošlog vikenda posle poraza od Lorijena u 33. kolu francuskog prvenstva (1:3) otputovao u Saudijsku Arabiju.

Francuski mediji navode da je Mesi očekivao da će ekipa posle meča imati dva slobodna dana. Međutim, stručni štab PSŽ-a je odlučio da ekipa odradi trening, a na njemu nije bilo argentinskog fudbalera.

Prema navodima iz Francuske, Mesiju neće biti plaćeno dok bude trajala dvonedeljna suspenzija, a neće ni nastupiti na mečevima protiv Troe i Ajačija. Prvi čovek kluba Naser Al Kelaifi time je želeo da pokaže da „niko nije iznad PSŽ-a“.

Ovakav sled događaja definitivno znači kraj saradnje između Parižana i Mesija koja ionako ističe 30. juna. Očigledno je da dve strane ne žele nastavak saradnje koja i nije donela previše uspeha francuskom šampionu.

Mesi je član šampiona Francuske od 2021. godine, a ima ugovor sa „Svecima“ do kraja sezone. Argentinac ima na stolu ponude Barselone, Al Hilala i iz MLS lige, ali još nije odlučio gde će da nastavi igračku karijeru.

Mesi je ove sezone odigrao 37 utakmica za PSŽ u svim takmičenjima i postigao je 20 golova uz 19 asistencija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR