Glas Javnosti

Navijači Dinama hteli da ubiju Piksija

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Jedna neodigrana fudbalska utakmica ušla je u istoriju. Tog 13. maja 1990. godine na Maksimiru je  počeo raspad bivše Jugoslavije!

Crvena zvezda je je gostovala Dinamu, a niko nije ni slutio šta će se dogoditi na fudbalskom terenu.

U jednom momentu navijači Dinama provalili su na teren i krenuli prema Delijama. Tek tada se uključila  policija i počeo je obračun u kom je tada golobradi fudbaler Zagrepčana Zvonimir Boban skočio i  udario policajca Refika Ahmetovića. Bio je to udarac koji je u svetu odjeknuo više nego i jedan  Bobanov volej.

Tri decenije kasnije, otkrivena je priča, odnosno pakleni plan navijača Dinama, poznatijih kao "Bed blu  bojsa" koji su želeli da naude jednom od najboljih Zvezdinih fudbalera - Draganu Stojkoviću Piksiju.

Bivši policajac je onda ušao u detalje planiranog napada na srpskog fudbalera.

"Kad smo malo stegli BBB-ovce koji su sa severa utrčali na teren i pitali ih što ih je nateralo na  divljanje, čuli smo sledeće: "Imali smo dogovor da ubijemo Piksija!". Svi su govorili isto, kako su  dobili naredbu da ubiju Dragana Stojkovića. No, kako je ubrzo došlo do promene vlasti, promenile su  se i policijske uprave pa niko nije insistirao na tome da se otkrije naređenje o Piksijevoj likvidaciji",  rekao je Ahmetović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR