Glas Javnosti

NAJVEĆE ZVEZDE FUDBALA NE IDU U KATAR: A bilu su FAVORITI da OSVOJE MUNDIJAL

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Neka od najvećih imena se neće naći na najvećoj fudbalskoj smotri.

Gotovo sve vize za Katar su podeljene i faktički je ostalo da se popune još tri upražnjena mesta, ukoliko se ne desi neko čudo u duelima koje igraju Meksiko i SAD, gde su potrebni neki nerealni rezultati.

Preostale vize biće podeljene u junu, kada se igra zaostalo baraž finale između Velsa i pobednika duela Škotska - Ukrajina, kao i internacionalni plej-of gde igraju Peru protiv pobednika meča Australija - UAE i najverovatnije Kostarika protiv pobednika meča Solomonska ostrva - Novi Zeland.



Već ranije se znalo da na Mundijalu neće biti Erlinga Halanda, čija Norveška nije kroz kvalifikacije izborila ni baraž, dok su se jednom od najboljih napadača sveta posle baraž mečeva pridružile mnoge zvezde.

Najveći šok svakako predstavlja ispadanje Italije, koja je poražena od Makedonije u polufinalu baraža, pa tako aktuelni prvak Evrope neće biti na Mundijalu drugi put uzastopno, što im se nikada u istoriji ranije nije dogodilo.



Ali, pored Italijana ima još mnogih zvezda koje će Mundijal gledati preko TV-a, među njima je i Mohamed Salah, verovatno najbolji afrički fudbaler, koji je proživeo pravu torturu u penal seriji protiv Senegala kada je ometan laserima, a i kasnije kada su ga izvodili s terena kao glinenog goluba.

Pozabavili smo se i time kako bi mogao da izgleda tim od najboljih 11, sastavljen od igrača koje nećemo videti na Mundijalu u Kataru. Tu su tri igrača iz Italije, po jedan iz Norveške, Egipta, Kolumbije, Slovačke i Austrije, kao i levi bek koji bude poražen iz međusobnog duela Škotske i Ukrajine.



Sastav bi bio sa tri štopera, ofanzivnim bekovima, brzim i ubitačnim napadom i uz neke od najboljih veznih igrača, koji bi ih "hranili loptama".

Nema dileme, ovakav tim bi bio jedan od glavnih favorita za osvajanje titule.



Idealnih 11 koji ne idu u Katar: 

Golman: Đanluiđi Donaruma

Štoperi: Leonardo Bonući, Milan Škrinjar, David Alaba

Desni bek: Huan Kvadrado

Levi bek: Endi Robertson/ Oleksandr Zinčenko

Sredina terena: Marko Verati, Žoržinjo

Polušpic: Rijad Marez

Napad: Erling Haland, Mohamed Salah



Podsetimo, žreb za Mundijal je 1. aprila od 18.00. Srbija će biti u trećem šeširu, a ovo su ekipe koje može da dobije u grupi. Mundijal u Kataru održava se od 21. novembra do 18. decembra, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR