Glas Javnosti

HRVATI NEĆE SRBIJU! "Orlovi" za izbegavanje, "šahovničari" hoće nekog iz Afrike ili Azije

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Poznato je 27 od 32 učesnika Mundijala u Kataru. Žreb će se održati 1. aprila u 18 časova po našem vremenu, iako neće biti poznati svi učesnici turnira

Učesnici Mundijala su: Katar, Nemačka, Danska, Brazil, Belgija, Francuska, Hrvatska, Španija, Srbija, Švajcarska, Engleska, Holandija, Argentina, Iran, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Japan, Ekvador, Urugvaj, Kanada, Gana, Senegal, Portugal, Poljska, Tunis, Maroko, Kamerun.

I Hrvatska je potencijalni rival našem timu, ali selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić nije mnogo pričao o Orlovima, ali bi rado da izbegne selekciju Francuske.


- Naš je cilj, naravno, jeste da prođemo grupu pa ko god nam dođe. Nekako bih voleo da izbegnemo tu Francusku iz prvog šešira jer nam ona stalno stoji iznad glave. Iz trećeg i četvrtog bi možda bilo dobro izbeći evropske ekipe, a dobiti nekoga iz Afrike ili Azije - rekao je Dalić. 

Samo da podsetimo da su jedine evropske ekipe u trećem šeširu Srbija i Poljska. Fudbaleri Hrvatske su, u okviru priprema za šampionat sveta, učestvovali na turniru kojem je domaćin bio upravo Katar. Hrvatska u prvoj utakmici odigrala nerešeno sa Slovenijom (1:1), dok je pobedila Bugarsku posle preokreta sa 2:1.



Poznati učesnici Mundijala:

Prvi šešir: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija,Portugalija

Drugi šešir: Holandija, Meksiko*, SAD*, Nemačka, Danska, Švajcarska, Urugvaj,Hrvatska

Treći šešir: Senegal, Japan, Iran, Srbija, Južna Koreja, Poljska, Kanada, Tunis, Maroko


Četvrti šešir: Kanada, Alžir/Kamerun, Ekvador, Saudijska Arabija, Gana, Kostarika - Solomonska Ostrva/Novi Zeland*, Peru - Australija/UAE*, Vels - Ukrajina/Škotska

U južnoameričkim kvalifikacijama je Peru overio peto mesto i igraće interkontinentalni baraž. Izvesno je da će Meksiko i SAD overiti još dva mesta u noći između srede i četvrtka, ostalo je da se završe azijske i okeanijske kvalifikacije, piše Informer.

Kostarika najverovatnije ide u doigravanje sa boljim iz susreta Novog Zelanda i Solomonskih ostrva.Jedan iz Evrope će se znati u junu jer Vels čeka pobednika meča Ukrajina - Škotska.

Ko bude zauzeo petu poziciju u Južnoj Americi, on će igrati za prolaz u Katar protiv pobednika duela Australije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR