Glas Javnosti

MITROVIĆ POSLE SUSPENZIJE: Dozvolio sam da me frustracija pobedi. reagovao sam pogrešno

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Aleksadar Mitrović, srpski fudbaler, izjavio je da prihvata suspenziju od tri meča i uputio je izvinjenje Krisu Kavani, sudiji koji mu je dao crveni karton na utakmici Fulama i Mančester junajteda u okviru FA Kupa.

Vodio je Fulam rezultatom 1:0 protiv Mančester junajteda i to golom Aleksandra Mitrovića, ali su potom doživeli pomračenje. Vilijan je rukom izbacio loptu iz gola kojuje uputio Džejdon Sančo, da bi potom došlo do isključenja Brazilca što je naljutilo Mitrovića koji je odgurnuo sudiju i dobio crveni karton.

Fudbalska asocijacija Engleske kaznila je Srbina tako što je suspendovan na tri utakmicce, posle čega se oglasio.


„Dozvolio sam sebi da me frustracija pobedi, reagovao sam pogrešno. Želeo sam da privučem pažnju sudije i shvatam da nije trebalo da stavim svoju ruku na njegovo telo. Razumem zašto mi je pokazao crveni, moj prvi od sezone 2015/16. Prihvatam kaznu od tri meča, pričao sam sa sudijom Kavanoom i izvinio se, prihvatam i kaznu od strane kluba. Želim sve to da stavim iza sebe i da pomognem saigračima na terenu što je pre moguće“, rekao je Mitrović posle odluke da bude suspendovan na tri meča.

Fudbalska asocijacija Engleske (FA) ima mogućnost da produži kaznu srpskom napadaču koja bi mogla da ode i na deset mečeva.

Izvinjenje je uputio i Marko Silva, trener Fulama, koji je takođe isključen zbog burne reakcije i protesta.

„Trebalo je bolje da kontrolišem emocije. Žalim zbog toga što se dogodilo, pričao sam sa sudijom Kavanoom i izvinio se. Zna da ga poštujem i da razumem da radi svoj posao. Nažalost, taj dan se nismo složili sa određenim odlukama, ali razumem da je on jedan od najboljih arbitara u Engleskoj i da će se naši putevi ponovo ukrstiiti. Žao mi je i što nisam mogao da budem na klupi u meču koji je mogao da bude istorijski za naš tim u vidu plasmana u polufinale FA kupa. Hvala svima na podršci“,rekao je Silva.


Ulog je bio veliki, a Mitrović i Fulam bili su blizu velike senzacije, međutim sve je palo u vodu od 75. minuta kada je Mančester preuzeo inicijativu i za dva minuta postigao dva gola za pobedu od 3:1.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR