Glas Javnosti

MIHAJLOVIĆEV VEČNI DOM! DETALJI SAHRANE: Ispraćaj slavnog fudbalera u baziliki Svete Marije od anđela i mučenika I PATRIJARH NA SAHRANI!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Sahrana Siniše Mihajlovića biće u ponedeljak u Rimu, u baziliki "Santa Maria degli Angeli e dei Martiri", preneo je "Korijere delo Sport".

Početak sahrane zakazan je za 11.00 časova, a očekuje se ogroman broj ljudi koji će iz celog sveta doći da odaju počast velikanu fudbalske igre.

Kako prenose italijanski mediji, optšina Rim radi na pripremi grobnog mesta na groblju "Kampidoljo" gde će počivati proslavljeni fudbaler.

Siniša Mihajlović preminuo je u petak u bolnici u Rimu.

Njegova porodica, supruga Arijana, ćerke Viktorija i Virdžinija, sinovi Miroslav, Dušan i Nikolas sve vreme su bili sa njim.

Bazilika Svete Marije od anđela i mučenika je titularna renesansna crkva u Rimu, izgrađena u 16. veku, unutar srušenog frigidarijuma rimskih kupatila Dioklecijana na Trgu Republike, po originalnom dizajnu Mikelanđela Buonarotija.

I patrijarh Porfirije na sahrani


O tome kolika je van-fudbalska veličina bio Siniša Mihajlović govori i geste Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirija, koji će krenuti putem Rima i prisustvovati sahrani Siniše Mihajlovića u prestonici Italije.

Njegova svetost se ranije oprostila od legendarnog fudbalera.

- Sa velikim bolom u srcu primio sam tužnu vest da se danas u Gospodu upokojio naš proslavljeni fudbalski virtuoz, čarobni, temperamentni trener mnogih znamenitih klubova i selektor reprezentacije Srbije - rekao je patrijarh Porfirije.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR