Glas Javnosti

CEO SVET SE VEĆ POKLONIO SINIŠI MIHAJLOVIĆU: FIFA ipak odustala od minuta ćutanja na poslednje dve utakmice

Fudbal
Autor: Glas javnosti/Kurir

Siniši Mihajloviću koji je preminuo u petak u Rimu posle teške borbe sa leukemijom neće biti ukazana čast uoči utakmice Hrvatska - Maroko.

Prema informacijama iz FIFA, pre meča za treće mesto, ali i pre finalnog susreta čiji je početak zakazan za nedelju od 16 časova, neće biti minuta ćutanja za Mihajlovića.

Iz FIFA su za Kurir poručili da je čast Siniši Mihajloviću ukazana u petak na utakmici legendi gde je održan minut ćutanja uz njegovu fotografiju na video bimu i da je zvanična odluka da to bude oproštaj od legendarnog srpskog fudbalera i trenera.

Iz FIFA su dodali da je Siniša veliko ime u svetu fudbalu, da je svima žao zbog tragičnog kraja teške borbe sa leukemijom i izjavili su saučešće porodici Mihajlović.

Podsetimo, najpre je bilo najavljeno da će u finalu Svetskog prvenstva u Kataru između Argentine i Francuske, na početku utakmice ceo stadion utihnuće na minut u znak poštovanja i poslednjeg pozdrava bivšem srpskom fudbaleru i treneru Siniši Mihajloviću.

Takođe, minut ćutanja održaće se i danas na meču za treće mesto između Hrvatske i Maroka.

Ovu vest potvrdio je i Arsen Venger.

"Da, biće minut ćutanja. Juče smo dobili tu vest, sve nas je šokirala, vratio se kao trener, ovo nam je dalo nadu, ali nije mogao da dobije bitku protiv raka. Veoma tužan trenutak za fudbal”, rekao je on,


Siniša Mihajlović preminuo je u 54. godini posle duge i teške borbe sa leukemijom.

Doha je već jednom odala počast legendarnom Srbinu kada je pred odigravanje revijalne utakmice, u kojoj su učestvovale bivše fudbalske zvezde, održan minut ćutanja u čast preminulog srpskog fudbalera.

Među akterima utakmice bili su: Marko Materaci, Vesli Snajder, Nuno Gomeš, zatim Kaka, Kafu, Guti ali i predsednik Fife Đani Infantino.

Neka od ovih velikih imena, poput Materacija i Snajdera, na teren su izašla u majicama na čijim leđima je bio broj 11, koji je nosio i Miha.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR