Glas Javnosti

MBAPE POSTAVIO ULTIMATUM: PSŽ na mukama zbog mladog Francuza, ovoga puta traži i odlazak superzvezde

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Iako je ovog leta Kilijan Mbape produžio ugovor sa Pari Sen Žermenom do 2025. godine, francuski šampion i dalje ne može da bude miran kada je u pitanju njegov ostanak u klubu.

Dobili su Sveci letos veliku bitku sa Real Madridom za potpis najboljeg napadača današnjice, pred koje su stavili basnosnlovnu ponudu kakvu verovatno ni jedan igrač na svetu ne bi odbio.

Ostanak Mbapea na “Parku Prinčeva” pretvorio se u nacionalni interes Francuske, gde je čak i sam predsednik Emanuel Makron umešao prste i iskoristio svoj uticaj ne bi li pripomogao da se supertalentovani napadač zadrži u domovini.


Ipak, svestan reputacije i uticaja koji uživa u klubu Mbape želi da promeni neke stvari u timu i prema pisanju španskog “Okdiaria” svoj ostanak u Parizu je uslovio ispunjenjem svojih prohteva.

Prema pisanju pomenutog lista, Kilijan je čelnicima šampiona Francuske saopštio da će ostati u klubu i naredne sezone ukoliko mu se ispune tri njegova uslova.

Prvi je odlazak iz kluba Brazilca Nejmara sa kojim se Mbape očigledno baš i ne slaže, drugi je smena aktuelnog trenera Kristofa Galtijea, treći je da mu dovedu kompatibilnu podršku u napadu.

- Mbape je čelnicima PSŽ-a postavio tri nova uslova ako žele da i naredne sezone igra za ovaj klub. Prvi uslov je da PSŽ na kraju sezone proda Nejmara, pošto je Embape u lošim odnosima sa brazilskim fudbalerom. Drugi uslov je odlazak trenera Kristofa Galtijea, pošto Embape želi Zinedina Zidana na klupi svetaca. Francuski fudbaler je na kraju zatražio od čelnika kluba zvučna pojačanja u napadu, koja bi mogli da se uklope sa Embapeom i Mesijem. Embape želi da jedno od pojačanja bude kapiten Totenhema Hari Kejn - navodi "Okdiario".


Mbape je na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru zauzeo drugo mesto sa Francuskom, pošto je njegova reprezentacija u finalu poražena od Argentine nakon izvođenja jedanaesteraca.

On je u pomenutom finalu postigao sva tri gola za Francusku, a na kraju je bio i najbolji strelac planetarnog šampionata sa osam pogodaka. U dosadašnjem delu sezone Mbape je na 20 mečeva u svim takmičenjima postigao 19 golova, uz pet asistencija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR