Glas Javnosti

Arsenal naciljao Vlahovića, naš napadač sve bliži Londonu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Menadžer Arsenala Mikel Arteta zatražio je danas od čelnika londonskog kluba pojačanje na poziciji napadača u zimskom prelaznom roku kako bi "tobdžije" bile konkurentne u borbi za titulu u Premijer ligi, prenose britanski mediji.

Arsenal je trenutno prvi na tabeli Premijer lige sa 37 bodova iz 14 mečeva, a Mančester siti je drugi sa pet poena manje.

Vest da je krenuo lov na centarfora samo potkrepljuje priču da bi srpski as Dušan Vlahović mogao da krenem putem Londona. Kako je već poznato Juventus je u finansijskoj krizi i primoran je da prodaje na zimu.

Sa druge strane "topdžije" tragaju za golgeterom koji ima perspektivu da postane svetska klasa, a takvih je u ovom trenutku malo.


Pored našeg "orla", takav potencijal u ovom trenutku možda samo imaju supertalentovani Jusufa Mukoko iz Borusije Dortmunda i mladi Slovenac Bendžamin Šeško.

Londonski klub je ostao bez brazilskog napadača Gabrijela Žezusa, koji je povredio koleno tokom Svetskog prvenstva u Kataru, a na teren bi trebalo da se vrati do kraja marta naredne godine.

Arteta je primoran da još najmanje tri meseca u odlučujućoj borbi za trofej u "kolevci fudbala" igra sa Edijem Nketijom u špicu, što svakako nije u srazmeri sa njihovim ambicijama da dođu do trona.

- Znali smo koliko je važno da dobijemo igrače početkom leta. To isto želimo da uradimo i u januaru naredne godine. Potrebni su nam igrači koji čine da ekipe bude bolja. Pre svega mislim na njihov pobednički mentalitet - rekao je Arteta.

Arsenal će večeras u 17. kolu Premijer lige na svom terenu igrati sa Vest hemom, a vrlo lako bi moglo da se desi da već u nekoj od narednih bitaka u Premijer ligi Dušan Vlahović bude ime koje će predvoditi napad slavnog tima iz engleske prestonice.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR