Glas Javnosti

Kolumbijski pobunjenici kidnapovali oca Luisa Dijaza zbog finansijskih poteškoća

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Kolumbijci su reagovali sa gnevom nakon što je vođa kolumbijskih pobunjenika, koji je odgovoran za otmicu oca fudbalera Liverpula Luisa Dijaza, pokušao da opravda njegovo kidnapovanje.

Oslobodilačka nacionalna armija (ELN) saopštila je da je morala da pribegne kidnapovanju radi otkupnine jer je bila "siromašna".


Kidnapovanje oca Luisa Diaza, amaterskog fudbalskog trenera, dovelo je u sumnju njegovu posvećenost pregovorima. Komandant pobunjenika ELN-a Antonio Garsija čvrsto stoji pri stavu ELN-a po pitanju kidnapovanja do oslobađanja Luisa Manuela Dijaza.


Komandant pobunjenika je insistirao da otmice se sprovode isključivo zbog otkupnine i da one ne predstavljaju kršenje primirja koje je njegova grupa potpisala, a koji je stupio na snagu u avgustu. Garsija je ranije tvrdio da je ciljanje na oca popularnog fudbalera bila "greška".



„Ne postoji sporazum u kojem se ELN obavezao da će se uzdržavati od finansijskih operacija, uključujući lišavanje slobode nekoga iz ekonomskih razloga“, napisao je on u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama.


ELN je „loša organizacija“ i ne pribegava švercu droge da bi se finansirala, tvrdi Garsija. On dodaje da u cilju finansiranja svojih operacija sve jedinice pobunjeničke grupe imaju naređenje da „izvode vojne operacije za prikupljanje sredstava“.

Pobunjenički komandant zatim krivi kolumbijsku vladu što nije pružila „rešenje“ za finansiranje ELN-a i optužuje je da pokušava da „finansijski zadavi ELN“, dodao je on. Većina stanovnika Kolumbije zahteva da se mirovni pregovori zaustave dok grupa ne pristane da prestane da otima ljude.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR