Glas Javnosti

Novi detallji otmice: Kolumbijska pobunjenička grupa odgovorna za kidnapovanje roditelja Luisa Dijaza

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Roditelji fudbalera Liverpula Luisa Dijaza kidnapovani su prošle subote u gradu Barankasu, iako je njegova majka spašena za nekoliko sati.

Kolumbijska vlada je izjavila da je naoružana pobunjenička grupa Nacionalna oslobodilačka armija, poznata kao ELN, odgovorna za kidnapovanje roditelja fudbalera Liverpula i kolumbijske reprezentacije Luisa Dijaza koja se dogodila prošle subote.


Mirovna delegacija Kolumbijske vlade, koja je trenutno u pregovorima sa ELN-om, navela je u saopštenju u četvrtak da ima „zvanična saznanja“ da je otmicu izvršila „jedinica koja pripada ELN-u“.


Roditelji Luisa Dijaza kidnapovali su naoružani ljudi na motociklima prošle subote na benzinskoj pumpi u malom gradu Barankasu. Fudbalerovu majku, Cilenis Marulandu, spasila je policija u roku od nekoliko sati koja je postavila blokade na putevima oko tog grada, koji se nalazi u blizini granice između Kolumbije i Venecuele.

Kolumbijska policija je potom angažovala velike snage u potrazi za ocem igrača Liverpula, Policija je takođe ponudila nagradu od 48.000 dolara za informacije koje vode do Dijazovog oca.


Predstavnik ELN-a Huan Karlos Kuelar je navodno rekao da će grupa osloboditi Dijazovog oca „što je pre moguće” u video snimku koji je ELN podelio sa novinskom agencijom Rojters.

ELN, najveća preostala naoružana pobunjenička grupa u Kolumbiji, dugo je finansirala svoje operacije kidnapovanjem, kao i iznudom i trgovinom drogom, prema bezbednosnim izvorima. Šestomesečni prekid vatre između levičarske pobunjeničke grupe i vlade stupio je na snagu u avgustu.


Dijaz je jedan od najtalentovanijih igrača u reprezentaciji Kolumbije i trenutno igra za Liverpul u engleskoj Premijer ligi, kojoj se pridružio prošle godine u ugovoru vrednom 67 miliona dolara.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR