Glas Javnosti

KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Šeici iz Katara prodaju PSŽ, ima zainteresovanih kupaca (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbalski klub Pari Sen Žermen će, po svemu sudeći, nakon završetka Svetskog prvenstva u fudbalu koje će biti održano u Kataru u novembru i decembru, promeniti vlasnika.

Kako tvrdi sportski novinar španskog portala El Ćiringito Edu Agire, uprava pariskog kluba na čelu sa Naserom el Helaifijem je navodno već donela odluku da se povuče iz francuskog giganta nakon 11 godina.

Investicioni fond iz Katara na čijem čelu se nalazi el Kelaifi kupio je PSŽ 2011. godine, nakon čega je klub napravio veliki broj bombastičnih transfera i osvojio sedam titula šampiona Francuske, šest trofeja namenjenih pobedniku Kupa Francuske, dok su u Ligi šampiona samo jednom igrali finale, i to u sezoni 2019/2020, kada su poraženi od Bajerna iz Minhena sa 1:0.


Ove sezone PSŽ je u elitnom takmičenju ispao od Real Madrida u osmini finala nakon što je prvi meč dobio sa 1:0, a drugi izgubio sa 3:1.


Iako informacija (još uvek) nije potvrđena od strane relevantnijih izvora, Agire je izazvao haos na društvenim mrežama, a da ima i vatre ispod njegovog potencijalnog dima potrvđuju i reči samog el Helaifija, koji je za LEkip izjavio da "ima zainteresovanih da otkupe PSŽ u narednim godinama".


Ostaje nam da sačekamo i vidimo da li to "godinama" zapravo znači "meseci", piše Nova.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR