Glas Javnosti

Gvardioli stižu dva pojačanja na Etihad

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Mančester siti na čelu sa Pepom Gvardiolom se ne smiruje. Na uloženih 120 miliona evra potrošiće još bar 160 miliona evra na dvojicu novih pojačanja – Lukasa Paketu i Žeremija Dokua.

Jutro posle osvajanja trofeja Superkupa u Atini, odnosno pobede Sitija nad Seviljom posle penala 5:4 (1:1), Gvardiola je krenuo na transfer pijacu da osveži vezni red i krilne pozicije usled odlazaka Ilkaja Gundogana (Barselona) i Rijada Mareza (Al Ahli).

Gundogana bi trebalo da odmeni ofanzivniji Paketa, s kojim je sve dogovoreno, ali Vest Hem i dalje zateže oko obeštećenja. Veruje se da bi između 100 i 110 miliona evra bilo dovoljno da se Brazilac preseli na Etihad.

 

Gvardiola je procenio da mu je takav profil igrača neophodan, koji može pored ofanzivnog dela u centrali mogao da odgovori na boku, ali na strani je potreban još jedan.

U pitanju je supersonično belgijsko krilo Doku koji nastupa za Ren.

Za Dokua su Građani spremni da ponude blizu 60 miliona evra i učine pojača konkurenciju na bočnim pozicijama u napadu, gde su već Džek Griliš, Fil Foden i mladi Kol Palmer.


Doku je budućnost svetskog fudbala sa 21 godinom i momak izrazito dobrog driblinga i brzine, ali još uvek nebrušeni dijamant. Rad sa Gvardiolom bi mu sigurno pomogao da postane fudbaler top klase, uostalom isto kao i Paketi koji je takođe važio za velikog talenta.

Međutim, u Milanu se nije snašao, ali jeste u Lionu i Vest Hem, sjajno je igrao i za reprezentaciju Brazila, pa zato ne čudi što Katalonac veruje da bi se idealno uklopio, posebno zbog njegovih fantastičnih tehničkih sposobnosti.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR