Glas Javnosti

FUDBALERI PARTIZANA DOČEKUJU EKIPU SPARTE! Stanojević izabrao OVAJ TIM

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Partizana danas na svom stadionu dočekuju ekipu Sparte iz Praga.

Partizan - Sparta (početak 18.45)
 
Startne postave:

Partizan: Popović, Miletić, Saničanin, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Natho, Jojić, Marković, Menig, Rikardo.

Rezerve: Stevanović, Holender, Pavlović, Baždar, Živković, Jevtović, Ostojić, Milovanović, Terzić, Jović, Lutovac, Smiljanić.

Sparta: Holec, Vizner, Panak, Vitik, Hanko, Soček, Krejči, Pešeh, Hložek, Haraslin, Čvančara.

Partizan je na velikom ispitu. I nikako ne sme da se padne na ovom evropskom izazovu. Kako zbog srpskog fudbala, tako i zbog crno-belih.

Danas će se u ne baš uobičajenom fudbalskom terminu voditi žestoka borba. Bitka na stadionu Partizana počinje od 18 časova i 45 minuta, a ono što će crno-beli protiv praške Sparte probati da urade može doneti mnogo. Kako njima, tako i celokupnom srpskom sportu.

Međutim, posle prethodne utakmice i pobede u Pragu izneli smo neke kritike, kako pozitivne tako i one koje se verovatno nisu svidele crno-belima, ali fudbal nije igra koja donosi samo osmehe, već ponekad i ono "manje lepo". Danas se može desiti mnogo lepa stvar za naš sport. I to isključivo zavisi od "parnog valjka".



Uoči meča

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je na konferenciji za medije pred sutreašnji duel najpre iskoristio priliku da svojim igračima čestita na svemu što su uradili u dosadašnjem delu sezone, a zatim je istakao da ih sutra verovatno očekuje potpuno drugačini duel od onoga na “Letini“.

- Ponosan sam na igrače, svaka im čast kako su izneli dosadašnji deo sezone, ovo će nam biti 14. meč u Evropi i izborili su se da uživaju sa našim navijačima. Čeka nas drugačija utakmica nego pre osam dana, rival će više rizikovati, ali sami sebi smo nametnuli obavezu više i pritisak. Želimo da obradujemo publiku, njena pomoć nam je potrebna - telegrafski će Aleksandar Stanojević, dan uoči revanša osmine finala Lige konferencije.



Uprkos rezultatskoj prednosti iz prve utakmice, Stanojević sa mnogo opreza dočekuje sutrašnji duel.

- Česi mogu da postignu gol u svakom trenutku i meč vrate na početak. Pre prve utakmice su izašli iz dva derbija, u međuvreme u se osvežili, više će rizikovati u Beogradu i zato nas čeka težak meč. Nisam siguran da će ponoviti sastav od prošle sedmice. Uvek igraju u najboljem u datom trenutku: protiv Slavije u jednom, Plzenja u drugom, nas u trećem. Ne verujem da se čuvaju. Protiv Slavije je, primera radi, bila tuča ceo susret, jer je Sparta fizički zahtevna ekipa. Ne znam hoće li tako biti i u Humskoj, možda će se utakmica otvoriti, iznedriti više šansi... - rekao je Stanojević, prenosi Blic Sport. 

Turbo Partizana - "gladna" deca na klupi


A to je donelo pobedu u Pragu. Niko ne može da mi taj utisak promeni, s obzirom na to da su crno-beli zaigrali prilično lepršavije u napadu kada su ušli sa klupe Milovanović i Jović. Jednostavno, ta deca su "gladna" uspeha.

Sa druge strane, ona su i školovana za velike utakmice. Znaju kako je igrati pod pritiskom, odrasli su u čuvenoj školi crno-belih koja je napravila igrače i igrače, i pre svega one momke koji na terenu ostavljaju sve. Zato je turbo Partizana večeras moguć sa klupe, jer će Stanojević sigurno u jednom momentu ponovo ubaciti mlade igrače.



On im jednostavno veruje, a oni im vraćaju na najbolji mogući način. Opet, crno-belima odgovara i remi, ali to nekako kao da nikad nije opcija kada su u pitanju srpski kluboi. Morao bi Partizan da odigra mnogo bolji meč nego u Pragu, međutim sa druge strane - ukoliko prođu u osminu finala, ko će se pitati da li je igra bila lepa ili ružna?

U ovakvim mečevima ne pobeđuje lepota, već trenutak, potez. Zato je fudbal najlepši sport, kao što je bilo i u Pragu kada sve do tog 78. minuta nismo videli gol, a onda je sevnula "lepotica" Zdjelara i egzekucija Meniga.

Neka tako bude i danas, u slavu srpskog fudbala.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR