Glas Javnosti

Epilog drugog dana EP u fudbalu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Drugog dana Evropskog prvenstva u fudbalu na programu su bile tri utakmice. Dan je otvorila pobeda Švajcarske nad Mađarskom 3:1, potom je Španija dobila derbi protiv Hrvatske sa 3:0, a program je zatvorila Italija koja je preokrenula i slavila protiv Italije sa 2:1.

Fudbaleri reprezentacije Španije nadigrali su Hrvatsku sa čak 3:0 u prvom meču ova dva tima na Evropskom prvenstvu. Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu kada je Crvena furija zaista odigrala furiozno.

Redom su golove davali Alvaro Morata u 29, Fabijan Ruizu 32. i Dani Karvahal u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena.
Inače, španski fudbaler Lamin Jamal postao je najmlađi igrač u istoriji Evropskih prvenstava, pošto je danas započeo utakmicu protiv Hrvatske.
Jamal, koji je fudbaler Barselone, ima 16 godina i 338 dana, prethodni rekorder bio je Poljak Kasper Kozlovski koji je imao 17 godina i 246 dana kada je 2021. godine igrao protiv Španije.

Hrvatska je mogla do gola u 80. minutu, Petkovićje promašio penal, a posle toga je dao gol koji je posle gledanja VAR-a poništen, pa je ostalo 3:0.

Fudbaleri Švajcarske savladali su selekciju Mađarske rezultatom 3:1 na Evropskom prvenstvu u meču grupe A.
Od početka su Švajcarci odlično koristili greške protivnika, bili su ofanziviniji i diktirali su tempo. Do prednosti su stigli već u 13. minutu golom Due, a tačku na poluvreme stavio je u 45. minutu Ebišer.
Mogla je prednost da bude i veća da su Švajcarci koristili svaku priliku, ali s obzirom da nije Mađari su mogli da se nadaju makar remiju. Tu nadu podgrejao je gol Varge u 66. minutu posle kog su napadi Mađarske postali sve češći i opasniji.
Međutim, falilo je kreativnosti u samoj završnici i to su još jednom Švajcarci kaznili u 93. minutu kada je Embolo stavio tačku na meč golom za 3:1 i na kraju ubedljivu pobedu Švajcarske.

Italijani su odradili posao u prvoj utakmici na prvenstvu. Igrali su protiv Albanije, primili gol u prvom minutu, ali na kraju su uspeli da slave sa 2:1 (2:1).
Utakmica je počela na neverovatan način, Bajrami je postigao gol posle 24 sekunde i doneo prednost Albaniji.
Inače, gol Bajramija je najbrži je gol u istoriji Evropskih prvenstava!

Ipak, Albanija je imala spreman odgovor. Prvo je Bastoni bio precizan posle akcije iz kornera, a kasnije je i Barela postigao jako lep pogodak za 2:1 pa je aktuelni šampion Evrope mogao mnogo lakše da diše.

U nastavku meča Italijani su ubili igru, odradili ono u čemu su najbolji i stigli do prvog trijumfa.
Nisu blistali, ali su odradili posao. Klasično italijanski.

Glas javnosti /S04S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR