Glas Javnosti

DŽAKIN OTAC SE RAZOTKRIO: Od tvrdnji da se borio za demokratiju do ozbiljnih pretnji aktivistkinji

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Rađipa Džaku, oca Granita, kapitena švajcarske fudbalske reprezentacije i Taulanta, koji nastupa za Albaniju, u prethodnim godinama sinovi su u javnosti predstavljali kao žrtvu „represije na Kosmetu“, ali je on svoju pravu prirodu otkrio u brutalnom verbalnom napadu na jednu aktivistkinju.

Granit Džaka je u centar pažnje srpske javnosti stigao pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji kada je gestikulacijama posle postignutog gola provocirao srpske fudbalere i navijače igrajući za Švajcarsku.

Velika pompa se podigla u švajcarskoj javnosti, Džaka je bio na meti kritika zbog provociranja koje nema veze sa tom državom, a pred Mundijal u Kataru je najavljeno da su Albanci koji nose dres države sa Alpa „shvatili kako treba da se ponašaju“.Ali – ne, Džaka je tokom duela Srbije i Švajcarske u Kataru ulazio u verbalne sukobe, inicirao je i fizički sa Nikolom Milenkovićem, a provocirao je rezervne fudbalere Srbije hvatajući se za međunožje.
Na to je reagovala kosovska aktivistkinja Zana Avdiju, navodeći da je takvo ponašanje „uličarsko“, posle čega se našla na meti brutalnih pretnji oca porodice Džaka, Rađipa.

„Upozoravam te da budeš oprezna kada pominješ porodicu Džaka! Reći ću ti kasnije šta će se desiti! Moraćeš da se paziš u svakom smislu, ali kada dođe vreme, biće već kasno, garantujem ti životom jer ti ne znaš porodicu Džaka!“, govorio je besni Rađip.

A ne tako davno, Granit je ustima punim lepote govorio o svom ocu kao borcu za demokratiju i ljudska prava na Kosmetu koji je 1986. godine hapšen i zbog čega je morao kasnije da prebegne u Švajcarsku.„On je bio ponosan Kosovar i mislio je da taj narod ima pravo da postoji. Ustao je za svoja prava, bila su to temeljna demokratska prava kao što je glasanje. Nije se radilo samo o njemu, bilo je to strogo politički i otac je pitao zašto tu ne postoji demokratija, navodeći da oni zaslužuju demokratiju i da se za njih čuju“, govorio je Džaka.

„Demokrata“ i „borac za pravdu“, gospodin Rađip, svoju pravu prirodu i način na koji se bori za svoja prava ogolio je u ataku na aktivistkinju koja je ukazala na to da on nije dobro vaspitao svog sina koji je dozvolio sebi prostačke gestikulacije koje je video ceo svet – samim tim je osramotio i porodicu Džaka, ali Rađip to ne vidi tako već je stao u odbranu svog sina.

„Rađip Džaka šteti svom sinu takvim izjavama“, navela je novinarka uglednog švajcarskog lista „Blik“ Štefi Buhli.

Štetio ili ne, to je već njegov problem, ali je poslednjim istupom u javnosti pokazao svoju pravu prirodu, agresivnu, preteću, nasilnu i time pokazao kakav je to „demokrata“ bio u mladosti i za šta se zalagao na Kosovu i Metohiji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od sane u 07.12.2022 16:00:54 h
     0 
ispravite naslo