Glas Javnosti

PORTUGAL ŽESTOKO OSVETIO SRBIJU: Ronaldo i drugovi PONIZILI Đaku i Šaćirija! U četvrtfinalu protiv Maroka!

Fudbal
Autor: Glas javnosti

U četvrtfinale Svetskog prvenstva u fudbalu ide selekcija Portugala koja je pobedila Švajcarsku ubedljvim rezultatom 6:1.

Obe reprezentacije su danas oprezno ušle u ovu utakmicu, a većih uzbuđenja nije bilo sve do 17. minuta.

Tada je Gonzalo Ramos moćnim udarcem iskosa doveo Portugal u vođstvo. Pokušavali su Sajdžije do primljenog gola da ugroze selekciju Portugala, imali su nekoliko obećavajućih prilika ali ništa više od toga.

Šaćiri je eventualno u 30. minutu mogao da izjednači, kada je lepo šutirao iz slobodnjaka, ali je njegov udarac zaustavio Košta.

Nastavili su Portugalci sa ofanzivnom igrom, i to im se ispalilo u 33. minutu. Tada je Pepe sjajno skočio posle kornera, i glavom matirao Zomera koji u toj situaciji nije mogao ništa da uradi.

Posle drugog gola Portugalaca, Švajcarci su potpuno izgubili kompas, nisu mogli da povežu dva pasa, a kamoli da priprete protivniku. Mogao je Portugal i do trećeg gola u 42. minutu, tada se u velikoj šansi našao Ramos, ali je Zomet bio na visini zadatka.

A onda, u drugom poluvremenu Švajcarci su bili potpuno nemoćni, Zomer je s vremena na vreme bio primoran da vadi loptu iz svoje mreže.

Najpre je u 51. minutu Ramos povećao prednost na 3:0, dok se četiri minuta kasnije i Rafael Gereiro upisao u strelce.

Na kratko su Sajdžije uspele da se konsoliduju, i u 85. minutu smanje zaostatak. Posle kornera sa desne strane, Akandži se sam našao na drugoj stativi, i bez većih problema prosledio loptu u mrežu.

Nisu želeli Portugalci da se zaustave, novi gol je viđen u 67. minutu kada je Ramos postigao i treći gol na današnjem meču.

Tačku na ovu utakmicu je postavio Leao fenomenalnim golom u drugom minutu nadoknade vremena.

U četvrtfinalu, Portugal će odmeriti snage sa Marokom, koji je danas napravio veliku senzaciju pobedivši favorizovane Špance.

 

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR