Glas Javnosti

Dortmund ponovo na vrhu Bundeslige

Fudbal
Autor: Glas javnosti

U jednom od derbija kola u nemačkom šampionatu "milioneri" su uspeli da sačuvaju domaći teren i održe se na vrhu tabele.

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda savladali su na svom terenu Red Bul Lajpcig u 23. kolu Bundeslige - 2:1.

Na taj način ekipa Edina Terzića ponovo se popela na vrh nemačkog šampionata, sa tri boda više od minhenskog Bajerna, koji doduše ima i utakmicu manje.

Da je ovaj meč sa pravom prozvan kao derbi kola u nemačkom šampionatu videli smo već u 13. minutu, kada je Žulijanu Brantu poništen pogodak zbog igranja rukom.



Videli smo prilično agresivnu igru gostiju, koji su već u uvodnih 15 minuta dobili dva žuta kartona, u režiji Nkunkua i Haidare, dok su do kraja prvog poluvremena "požuteli" Halštenberg i Andre Silva.

Za to vreme je palo i dva pogotka, a oba su završili u mreži Janisa Blasviča.

Prvo je u 21. minutu strelac za "milionere" bio Marko Rojs, a 18 minuta kasnije je prednost duplirao Emre Kan. Ispostaviće se da je pitanje pobednika rešeno upravo tad.

U drugom poluvremenu nismo videli mnogo toga, a neizvesnost je uneo Emil Forsberg, koji je 15 minuta pre kraja regularnog dela meča smanjio prednost Dortmunda na 2:1, ali ispostaviće se da je to bilo sve što smo večeras videli na Signal Iduna Parku.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR