Glas Javnosti

Dortmund "uručio" titulu Leverkuzenu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Borusije Dortmund savladali su Bajern Minhen rezultatom 2:0, u okviru 28. kola Bundeslige. "Der klasiker" je u potpunosti pripao Milionerima koji su ovim trijumfom dodatno pomogli Leverkuzenu.

Posle početne inicijative Bajerna, Borusija je u 10. minutu izvela kontru iz fudbalskih udžebenika, a mrežu Bavaraca pogodio je Adejemi.

U nastavku susreta viđena je ista slika - gosti su vrebali šansu iz kontre, dok je domaćin diktirao tempo. U 52. minutu Ulrajh je sačuvao mrežu Bajerna posle šuta Nmeča, ali je u 83. minutu ipak morao da vadi loptu iz mreže.


Borusija je izvela sjajnu kontru, Ale je dodao loptu do Rajersona koji je preciznim udarcem pogodio "malu mrežicu".

Do kraja susreta Kejn je uspeo da zatrese mrežu u 89. minutu i postigne počasni pogodak za domaćina, ali on je ipak poništen posle intervencije iz VAR sobe zbog ofsajda.

Podsećanja radi, ovo je prva pobeda Borusije iz Dortmunda na Alijanc Areni posle sedam godina. Milioneri su na pomenutom stadionu poslednji put trijumfovali 17. aprila 2017. godine, u polufinalu Kupa Nemačke rezultatom 3:2.

Nakon ovog kola Bajern zauzima drugu poziciju na tabeli Bundeslige sa 60 bodova - 13 manje od vodećeg Leverkuzena. Sa druge strane, Dortmund je četvrti na tabeli sa 53 boda.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR