Glas Javnosti

ČUDESNA SIMBOLIKA! SVETI NIKOLA - SINIŠINA SUDBINA: Mihajlovićeva krsna slava, stadion gde je napravio čudo i dan sahrane!

Fudbal
Autor: Glas javnosti/Kurir

Siniša Mihajlović biće sahranjen u ponedeljak na Svetog Nikolu! Kakva simbolika, legendarni fudbaler kao krsnu slavu proslavljao je Svetog Nikolu, a na stadionu koji nosi ime velikog hrišćanskog svetitelja je sa Crvenom zvezdom u Bariju 1991. godine osvojio svoj najznačajniji trofej.

Čudni su putevi Gospodnji, davno je rečeno. Siniša Mihajlović preminuo je u petak u bolnici u Rimu posle trogodišnje borbe sa leukemijom. Njegova smrt zavila je u crno ne samo njegovu porodicu i prijatelje, već i celu Srbiju i Italiju, dve zemlje koje je smatrao svojim otadžbinama i u kojima se najbolje osećao.

Siniša Mihajlović rođen je u Vukovaru, a detinjstvo je proveo u Borovu. Njegova porodica vodi poreklo iz Republike Srpske, a po ocu Bogdanu za krsnu slavu Mihajlovići imaju Svetog Nikolu. Voljeni Miha biće sahranjen na svoju krsnu slavu, a njegova porodica po ocu koja živi u lijevčanskom selu Kukulje kod Srpca obeležiće taj dan paljenjem slavske sveće i posnom večerom.

Koliko ima simbolike u povezanosti Siniše Mihajlovića i Svetog Nikole pokazuje i činjenica da je legendarni fudbaler 29. maja 1991. godine na stadionu u Bariju koji nosi ime po velikom hrišćanskom svetitelju, sa Crvenom zvezdom osvojio trofej Kupa evropskih šampiona. Miha je u toj utakmici bio jedan od najboljih fudbalera crveno-belih. Besprekorno je odigrao defanzivu, odradivši svaki taktički zadatak koji je pred njega postavio trener Ljupko Petrović. Na kraju, bio je strelac pogotka iz penala, kada je šutirao četvrti u seriji.

Sahrana Siniše Mihajlovića biće u ponedeljak u Rimu, u baziliki "Santa Maria degli Angeli e dei Martiri", renesansnoj crkvi iz 16. veka koju je podigao Mikelanđelo Buonaroti. Kako prenose italijanski mediji, opština Rim radi na pripremi grobnog mesta na groblju "Kampidoljo" gde će počivati proslavljeni fudbaler.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR