Glas Javnosti

ČOVEK NA ČOVEKA, TVRDO I BEZ ODUSTAJANJA! Zvezdaši nemaju veći motiv, Dejan Stanković sa DVOJICOM NAJJAČIH pred derbi (VIDEO)

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 18 časova u okviru 24. kola Superlige Srbije dočekati večitog rivala, a očekivanja pred najveću utakmicu srpskog fudbala izneo je šef stručnog štaba našeg tima Dejan Stanković.

- Došao sam na konferenciju sa Ivanićem i Kataijem, kao što vidite, u veoma jakom sastavu - čuvaju mi leđa. Šalu na stranu, znate svi da je večiti derbi svetinja srpskog fudbala i da je ovaj specifičan, za nas, klub, navijače, igrače, stručni štab... Mi smo spremni za utakmicu koja može da okrene šampionat, da se vratimo u igru i o tome smo pričali poslednja dva meseca, koliko na pripremama, tako i  svakog dana. Tako da - spremni smo - počeo je Stanković.

Detaljnije je trener srpskog šampiona govorio i o taktici koja je ipak specifična kada je reč o večitim derbijima.

- Videćete sutra. Derbi nosi svoje zareze i priču i svaki je poseban. On ima svoju taktiku - to je čovek na čoveka, tvrdo na svaku loptu, da osvajaš duele i ne odustaješ nijednog momenta. Postoji nekoliko stvari koje se unapred spreme, ali posle toga ekipa pravi razliku. U Zvezdi uvek ima pritiska i biće ga.  Da li je to sutra ili protiv Rendžersa, svejedno je i to se oseća. Nemamo veći motiv nego sada. Nije smak sveta, spremni smo kao ekipa i klub na sve izazove. Ivanić je istakao da nije zadovoljan svojom formom, ali ne slažem se sa njim. Znam kako smo radili i šta smo spremali. Od nas se očekuje da svakog ubedljivo pobedimo. U svakoj utakmici smo bili dominantni, imali pregršt šansi, a jednom kad se “otvori” biće to dobro.

Svestan je Stanković pritiska, a kroz rad u prethodne dve godine i nekoliko meseci pokazao je da se fenomenalno nosi s tim.

- Bilo je dosta ili-ili utakmica od kako sam ovde. Ulazak u Ligu šampiona, pa u Ligu Evrope, a ako se ne plasiraš - kraj je, i išlo se dalje i posle toga. Tako gledam i na ovo, iako je ovo možda utakmica koja ima najveću težinu u ove dve godine od kako kao grupa radimo i sarađujemo. Ne mislim naravno da je težina samo na nama. Mislim da razlika od pet bodova nije realna. Partizan igra čvrsto i takmičarski, ne odustaju od bloka i kompaktni su tokom svih 90 minuta, gde “muče” protivnika i ne daju mu da se približi golu. Iz tih brzih tranzicija uspevaju da iz dve, tri prilike postignu pogodak, a mi ćemo probati da kroz dobre duele odgovorimo na njihovu igru. Oni su pre nekoliko dana imali evropsku utakmicu, pretrčali su više od nas ove nedelje. Evropa je zahtevna, znam i kako je to nama bilo posle Brage, kada smo se iscrpeli emotivno i fizički, ali derbi je utakmica koja te brzo oporavlja. Ne razmišljaš o umoru i bilo čemu drugom.

Zdravstveni bilten je takav da su povređeni Nikolić i Stanić, a Stanković nema dilemu kada je reč o tome ko će početi utakmicu u nedelju kada je reč o napadu.

- Stanić je već dve nedelje van stroja, a Nikolićeva operacija je dobro prošla. Čekamo njegov povratak i da se što pre priključi grupi. Nemam dilemu ko će početi u napadu.

Stanković u nedelju očekuje pravu zvezdašku atmosferu.

- Očekujem da bude onakva kakvu zvezdaši kroz istoriju prave. Svaki naš navijač zna da prepozna momenat i uradi opštu mobilizaciju crveno-belih ljudi koji će s nama učestvovati u sutrašnjem meču. Mirno spavam što se toga tiče.

Za kraj, govorio je i o detaljima koji mogu da odluče pobednika u nedelju.

- Uvek su detalji ti koji odlučuju utakmicu. Ivanić je dobio pitanje o aprilskom derbiju kada je “rešio”, a to je bilo posle prekida, dakle jedan detalj. Derbiji su teški za igranje, ponekad i ružni za gledanje, jer niko ne želi da izgubi, ali ko je na terenu ili na klupi, kao i svaki navijač koji ne želi da kritikuje igru, već da pruži završnu reč o rezultatu, to razume. Mi idemo na pobedu. Ako moram da biram, radije bih da igramo “ružno” i pobedimo - zaključio je Stanković.

FKCZ

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR