Glas Javnosti

Bruka Tuhela u Bajernu

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Nastavio se sunovrat Bajerna. Nakon poraza od Leverkuzena u Bundesligi (3:0), a zatim i od Lacija u Ligi šampiona (1:0), Bavarci su doživeli novi neuspeh, ovaj put u Nemačkoj od Bohuma (3:2).

Drugim vezanim neuspehom u nemačkoj eliti, Bajern je stigao do pozicije da mu je potrebno čudo da dođe do titule u Bundesligi. Trenutno, Leverkuzen ima 58 bodova, čak osam više od izabranika Tomasa Tuhela, koji se nalazi na izlaznim vratima. U prilog mu ne ide ni poražavajuća statistika.

Ovo je čak 11. poraz Tuhela u 44 utakmice pod vođstvom nemačkog stručnjaka. Poređenja radi, Julijan Nagelsman je kao njegov prethodnik upisao svega deset poraza i to na 84 meča, a dobio je otkaz.


– Ne mislim da je pošteno što smo danas izgubili. Dosta toga bilo je protiv nas. Mislim da smo imali xG vrednost 3,67, to je četiri ili pet prilika iz kojih mora da se postigne pogodak. Da ovu utakmicu igramo još pet puta, svaki put bismo dobili – rekao je Tuhel posle utakmice, pokušavajući da se izvadi posle katastrofe u Bohumu.


Za sada, Tuhel je i dalje u Bajernu, naredne nedelje ga čeka novi težak posao, jer u Minhen stiže RB Lajpcig, a ako i nakon toga ostane trener, utakmica godine ga čeka u revanšu protiv Lacija.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR