Glas Javnosti

Bajern Minhen sve lošiji, doživeli poraz i od Bohuma

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaleri Bohuma režirali su pred svojim navijačima veliko iznenađenje, pošto su u meču 22. kola nemačke Bundeslige savladali mihnehnski Bajern rezultatom 3:2.

Agonija tima Tomasa Tuhela nastavila se i u Bohumu, gde su Bavarci doživeli i treći poraz u poslednjih nedelju dana. Nakon što su u direktnom okršaju za lidersku poziciju prosto razbijeni od Bajera u Leverkuzenu (3:0), usledio je i poraz na gostovanju Laciju u okviru osmine finala Lige šampiona (1:0), a večeras je aktuelni šampion Nemačke pretrpeo novi šamar, od kojeg bi mogla da mu spadne kruna s glave.

Nakon večerašnjeg meča Bajern zaostaje za Leverkuzenom velikih osam bodova i sve je izvesnije da čemo nakon 11 godina dobiti novog šampiona u Bundesligi, ali i da se Tuhelovoj eri u Minhenu polako bliži kraj.


Utakmica na "Vonovia Rurstadionu" počela je odlično za Bavarce koji su nakon 14 minuta igre poveli golom Džamala Musijale, ali je već do poluvremena usledio preokret domaćina koji je najavio Takuma Asano. Nekadašnji fudbaler Partizana je u 38. minutu prelepim udarcem poravnao rezultat na 1:1, a minut pre odlaska na odmor Kevin Šloterbek donosi prednost Bohumu.

Ovaj rezultat ostao je na snazi do 78. minuta kada je Dajo Upamekano zapečatio sudbinu Bajerna. Francuski defanzivac je tada skrivio jedanaesterac i zaradio drugi žuti karton, a siguran realizator najstrože kazne bio je Kevin Šteger.

Tada je već bilo jasno da će šampion Nemačke pretrpeti novi poraz, četvrti prvenstveni, a jedino što su Bavarci uspeli da urade jeste da preko Harija Kejna ublaže poraz.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR