Glas Javnosti

BENZEMA NAPADA RONALDA! Magični Francuz na korak do rušenja Kristijanovog rekorda

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Fudbaler Real Madrida Karim Benzema postigao je 9 golova u nokaut fazi Lige šampiona ove sezone, jedan manje od rekordera, Kristijana Ronalda.

Benzema je ponovo zadivio fudbalsku javnost sa dva gola protiv Mančester sitija u fenomenalnoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Napadač "kraljevskog kluba" je bio ključni faktor zbog koga će Real samo sa golom zaostatka na Santiago Bernabeu u revanšu dočekati ekipu koju sa klupe predvodi Pep Gvardiola.

Benzema je sinoć postigao svoj 14. gol u ovosezonskom izdanju Lige šampiona i deveti kada je u pitanju samo nokaut faza ovog takmičenja. Time je došao na korak od rekorda koji je postavio njegov bivši saigrač Kristijano Ronaldo.



Ronaldo je u sezoni 2016/2017 postigao 10 golova u nokaut fazi Lige šampiona i tako postavio rekord. Ali taj rekord možda padne već u narednoj utakmici Reala i Sitija, ako Benzema ponovi partiju od sinoć

Ronaldo je takođe rekorder kada je u pitanju ukupan broj golova u jednoj sezoni LŠ, kada se u obzir uzmu i grupna i nokaut faza, prenosi B92. U sezoni 2013/2014, Portugalac je dao neverovatnih 17 golova! Benzema ove sezone ima 14...

Benzema je ove sezone na 41 utakmici postigao isto toliko golova u svim takmičenjima, a na večnoj listi strelaca Lige šampiona nalazi se na četvrtoj poziciji sa 85 golova, ima jedan gol manje od Roberta Levandovskog koji je na trećoj poziciji. Na prve dve pozicije su naravno Kristijano Ronalndo i Lionel Mesi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR