Glas Javnosti

BARSELONA NA MARAKANI! Može i Dortmund sa Halandom: Sve je moguće

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Crvena zvezda je već osigurala proleće u Evropi.

Naredni cilj crveno-belih je prvo mesto u grupi i direktan plasman u osminu finala Lige Evrope.

U zavisnosti od rezultata u Bragi, ali i Razgradu, teoretski bi tim Dejana Stankovića mogao da takmičenje u drugom po snazi kontinentalnom takmičenju nastavi u baražu sa drugog mesta, dok bi ga poraz i pobeda Midtjilanda u Bugarskoj prebacili u Ligu konferencije.

Prvo mesto svakako je osnovna ideja i idealan scenario, jer bi Zvezdu izgurao uz rame timovima kakvi su Olimpik Lion, Monako, Bajer Leverkuzen i Vest Hem, već sigurni učesnici osmine finala.

Druga pozicija bi trebalo da je „sledeća najbolja stvar“, međutim, s obzirom na imena rivala koji su se u baraž Lige Evrope spustili iz Lige šampiona, pitanje je da li takva konstatacija stoji.

Jer iako među navijačima ima i onih koji žive samo za najveće utakmice, podsetimo da će baraž Lige Evrope kao trećeplasirani timovi grupne faze Lige šampiona igrati skoro sve sami velikani: Lajpcig, Porto, Borusija Dortmund, Šerif, Barselona, Sevilja i Zenit, dok će poslednji učesnik biti odlučen u odloženom duelu Atalante i Viljareala u kome Italijanima igra samo pobeda, pišu Novosti.

Jasno je kao dan – svi će na žrebu priželjkivati da izvuku Šerif. Žreb bi, dakle, morao da bude prilično milostiv ne bi li se prošao taj baraž. Biće tu i drugih ozbiljnih timova, ali je trenutno teško proceniti kojih, jer samo primera radi iz Grupe C šanse imaju i Lester i Spartak i Napoli i Legija. Bore se i Galatasaraj i Lacio, Dinamo i Genk, PSV i Real Sosijedad, Betis i Bajer Leverkuzen...

Neko od njih će morati i stepenik niže, u baraž Ligu konferencije, u kome su trenutno potvrđeni samo Makabi iz Tel Aviva i kao trećeplasirani iz Lige Evrope Fenerbahče i Seltik. Kao prvoplasirani su direktno u osminu finala Lige konferencije već otišli: LASK, Gent, AZ, Fajenord, Kopenhagen i Ren.

Imaće Crvena zvezda čemu da se nada, čak i ako kojim slučajem sklizne u Ligu konferencije. Nadamo se, biće tamo i Partizan, u baražu nažalost, prvo mesto u Grupi već mu je izmaklo.

Ipak, prvo treba odigrati meč u Bragi i pobediti ako je moguće, pa ćemos e onda posvetiti kalkulacijama i rivalima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR