Glas Javnosti

UEFA ODUZIMA RUSIJI FINALE LIGE ŠAMPIONA? Tenzije u Ukrajini "SELE" spektakl iz Sankt Peterburga

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Konačna odluka mogla bi da bude doneta vrlo brzo.

UEFA će gotovo izvesno doneti odluku o premeštanju finala Lige šampiona iz Sankt Peterburga zbog krize koja vlada na rusko-ukrajinskoj granici. Podsetimo, mediji već danima spekulišu o mogućnoj invaziji ruskih trupa na teritoriju Donjecka i Luhanska u Ukrajini.

Nekoliko zemalja već je uvelo sankcije najvećoj zemlji na čitavoj planeti, uključujući i Veliku Britaniju. UEFA se potom oglasila i navela da će svaka odluka biti blagovremeno doneta i da će javnost biti obaveštena o tome.

 

Kako stvari ne odmiču u pravom smeru, najeminentniji medij sa Ostrva tvrdi da je vrlo neizvesno da li će finalna utakmica biti odigrana u Sankt Peterburgu.

O svemu je sud tokom današnjeg dana dao i britanski Premijer, Boris Džonson, koji je rekao da "nema nikakve šanse da će se bilo koji fudbalski turnir održati u Rusiji, koja planira invaziju na suverenu zemlju".

 

Sekretar za kulturu, Nadin Dores je takođe izjavila da će razgovarati sa UEFA o eventualnom izmeštanju finala iz Rusije.

Istovremeno, stigao je poziv od tamošnjeg ministra sporta, Trejsija Krauča da odluka bude doneta momentalno, prenosi Telegraf.



Evropskoj kući fudbala ovo bi bio, verovali ili ne, treći put u nizu da mora da traži novo mesto za odigravanje finala, pošto je prethodne dve sezone domaćin bio Portugal zbog problema sa epidemijom koronavirusa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR