Glas Javnosti

DO NOGU POTUKAO JANŠU! Pobednik slovenačkih izbora Robert Golob osnovao pokret pre samo tri meseca

Slovenija
Autor: Glas javnosti

Pokret Sloboda Roberta Goloba osvojio je najviše mandata na parlamentarnim izborima u Sloveniji, prema 98,96 obrađenih glasačkih listića.

Robert Golob, lider Pokreta sloboda koji je ubedljivo pobedio na izborima u Sloveniji u nedelju, rekao je da je ta stranka postigla svoj cilj i veličanstven izborni rezultat i da želi što pre da sastavi novu vladu.


Naveo je i da će voditi "potpuno drugačiju spoljnu politiku" od dosadašnje, kao i da imaju dobru osnovu za formiranje jedne leve i stabilne Vlade.

U izbornu trku uključio se pre samo tri meseca, kada je i osnovao pokret, a kandidaturu za premijera najavio je u januaru. Golob je prethodno najavio da mu je cilj stvaranje vlade liberalnog centra i levice koja bi državom vladala dva mandata i izvela potrebne promene. 

U prvoj izjavi za medije nakon objavljivanja preliminarnih rezultata, Robert Golob je rekao da ovi izbori pokazuju da ljudi u Sloveniji zaista žele promene.

U politiku je ušao 1999. godine kao državni sekretar Republike Slovenije u Ministarstvu za ekonomske poslove – fukncija koju je obavljao oko godinu dana. Golob 2004. godine ko-osniva firmu za trgovinu energijom „GEN-I“, na čijem čelu ostaje do 2021. godine, nakon čega se vraća u politiku.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR