Glas Javnosti

ČUJTE SRBI: Pomoć ili milostinja???

Lični stav
Autor: Glas javnosti

Sigurno ste nekada čuli za materijalno ugrožene porodice ili kako ih neretko nazivaju "socijalci".

Prvo što vam padne na pamet je da su to velikom većinom pripadnici nacionalnih manjina koji svakako žive na "grbači države". Varate se....

Sve više i više ljudi se obraća za pomoć državnim institucijama jer žive na rubu siromaštva ma koliko se trudili. Nemate gde, nemate kud. Računi se gomilaju, stanodavci prete, banke zovu... a vi se razboleli, ostali bez posla, nisu vam uplaćivali radni staž, radili ste na "crno". Prva pomisao je obratiti se državi tj. centru za socijalni rad za pomoć (milostinju). Tamo dobijete hrpu nekakvih papira da popunite i pribavite kao da u najmanju ruku odlazite u "Legiju stranaca" i kreće "igranka".


Primanja u porodici moraju biti 0,naravno ne smete posedovati ništa osim stambene jedinice u kojoj živite, ukoliko imate žive roditelje, oni su dužni da izdržavaju vašu porodicu i vas, a ako neće ili ne mogu morate ih tužiti, automobil,skuter... niti bilo šta od nepokretne imovine ne smete posedovati jer se to smatra luksuzom.

Obavezno morate doneti i potvrde iz biroa rada (istog onog koji nikada nikog nije zaposlio). Potvrde da decu redovno školujete (a šta će jesti i obući nije bitno). Kada sve to prikupite pričekate 3-6 meseci u zavisnosti od opštine ili dela Srbije kojoj pripadate i onda konačno jedna prosečna, četvoročlana porodica dobija famoznih (okvirno) 25.000 din. (vrlo često i manje) jer ako neko u porodici slučajno može povremenim poslovima ostvariti prihod pa i od 5000din. To "skidaju"od predloženog iznosa. Srećom u tom slučaju imate oravo na dečiji dodatak od famoznih 4125 din. po detetu i onda to značajno uvećava kućni budžet na 28.000din. na mesečnom nivou da sa srećom i u blagostanju živi jedna prosečna, srpska, četvoročlana, ugrožena porodica!!!

Možda bi i preživeli uz pomoć čarobnog štapića,međutim raduje me podatak da se soc. pomoć povećala od 01.10.2023. za 323din. a dečiji dodatak od 01.01.2024. za 61din. tako da je to veoma velika pomoć za ove porodice i veoma značajna podrška jer će u toku nedelje moći da kupe 7 hlebova više da se "uobroče" kako treba, jer dok plate namete državi jedino im za hleb i ostane. Ako kojim slučajem ne plate "obrali su zelen bostan" što bi naš narod rekao...


Primera radi jednoroditeljske porodice imaju još značajnije povećanje dečijeg dodatka od 79din. a deca sa invaliditetom će biti bogatija za čitavih 91din. Naravno porodice će ovu privilegiju moći da ostvare samo ako cenzus ne prelazi 12.178 din. po članu što znači da ako neko u četvoročlanoj porodici ostvaruje prihode od 48.712 din. pomoć u vidu dečijeg dodatka ne može ni ostvariti jer se smatra da sa iznosom od 48.712din. porodica od četiri člana može lagodno da živi!!!

Podatak da je 2002. god. bilo je 631.703 korisnika soc. pomoći a 2022. god. 707.188.dovoljno govore o napretku socijalne politike i zaštite dece i porodice. Eto idealne prilike i otvorenih vrata ucenjivačkoj, kapitalističkoj, globalističkoj politici. Glava porodice kreće u potragu za poslom, a "gazda" nudi velikh 60.000 din.i prijavu na minimalac...i mučenik prihvati jer mora pa se i druge "velike gazde" pridržavaju tog sistema "uvek će biti nekoga ko mora da radi" i dobismo jeftinu radnu snagu jer "mora da se živi,deca moraju da jedu"....

Zato svi prst na čelo i dobro razmislite pre nego nekoga okarakterišete kao neradnika, sirotinju, socijalca, jadnika... svakome može da se desi da bude prinuđen da živi od milostinje jer se ovo ne može nazvati pomoć.

AUTOR: Marija Mitić

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR