Glas Javnosti

PROVERE UTVRDILE DA SU DOJAVE LAŽNE: Lažne pretnje postavljenim bombama na više mesta u Severnoj Makedoniji

Makedonija
Autor: Glas javnosti

Lažne su bile pretnje postavljenim bombama u Ministarstvu spoljnih poslova Severne Makedonije, Tržnom centru "Ist gejt", kompleksu najviših zgrada u Skoplju "Dževahir siti" i više škola, saopštila je policija.

Obavljene su provere u vezi sa dojavama u školama i drugim objektima u Skoplju i Kavadarcima, kojima je na mejl adresu stigla poruka sa pretnjom eksplozivnom napravom i utvrđeno je da se radi o lažnim dojavama.

„Odmah po prijemu prijava, policijski službenici su preduzeli mere za bezbednu evakuaciju objekata, a potom su izvršene detaljne provere antiterorističkih inspekcijskih timova i utvrđeno je da se radi o lažnim prijavama“, piše u saopštenju policije Severne Makedonije, prenosi N1.


Poruke o postavljenoj bombi pre podne su dobili i Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije, najveći skopski tržni centar „Ist gejt“ – drugog dana uzastopno, i kompleks najviših zgrada u Skoplju „Dževahir siti“, devet škola u Skoplju i osnovna škola u Kavadarcima.

Preteći mejlovi su na elektronske adrese skopskih škola skoro svakodnevno stižu od 26. oktobra. Poslednjih dana dojave o bombama su počele da dobijaju i škole u gradovima u unutrašnosti, 7. decembra Narodna banka Severne Makedonije, a juče prvi put i Tržni centar „Ist gejt“.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR