Glas Javnosti

MERE ZAŠTITE SUSEDA: Severna Makedonija uvodi vize za državljane Kube i Bocvane od 1. januara 2023.

Okruženje
Autor: Glas javnosti

Severna Makedonija će od 1. januara 2023. uvesti vizni režim za Kubu i Bocvanu, najavio je ministar spoljnih poslova Bujar Osmani. On je na konferenciji za novinare rekao da je takvu odluku vlada u Skoplju donela na predlog Ministarstva spoljnih poslva u oviru usaglašavanja sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU.

„Znate da je u poslednje vreme ozbiljan problem kada zemlje iz Afrike i Azije koriste beogradski aerodrom zbog postojanja liberalizovanog viznog režima Srbije i njihovi gradjani sleću ne beogradski aerodorom i potom odlaze u zemlje EU“, rekao je Osmani.

Napomenuo je da postoji jedan podatak da se od 6.000 ljudi koji su sleteli na beogradski aerodrom u odredjenom peridu, samo se 10 procenata vratilo preko tog aerodroma (u svoje zemlje), prenosi N1.


„Iako naša zemlja nije među zemljama koje imaju probleme sa migracijom tog tipa, ipak smo rešili da budemo proaktivni i doneli smo odluku da vizni režim za ove države (Kubu i Bocvanu)“, rekao je šef diplomatije Severne Makedonije Bujar Osmani.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR