Glas Javnosti

FANOVI EVROVIZIJE RAZOČARANI, SISTEM GLASANJA OSTAO NEPROMENJEN: Evo kako će se izabrati pobednik

Zabava
Autor: Glas javnosti

Najveće svetsko muzičko takmičenje se bliži, a fanovi Evrovizije su razočarani najnovijom odlukom organizatora.

Naime, prošle godine mnogi nisu bili zadovoljni pobedom Lorin koja je triumfovala na osnovu glasova stručnog žirija, uprkos tome što je favorit publike bio predstavnik Finske.


Iako su pisane brojne peticije kako bi glasovi publike bili prioritetni u odnosu na glasanje žirija, sistem glasanja ni ove godine nije promenjen.

Iz Europian Broadcastin Uniona potvrđeno je da će o plasmanu u finalnoj večeri Evrovizije odlučivati i žiri i publika u razmeri 50:50 odsto.


Fanovi Eurosonga nisu zadovoljni ovom odlukom jer smatraju da razmera glasanja treba da bude 60:40 u korist publike koja ipak treba sama da izabere svog favorita.

U Srbiji fanovi takođe pisali peticiju

Podsetimo, tokom takmičenja "Pesma za Evroviziju 2024" žiri je takođe presudio u tome ko će Srbiju predstavljati na Evroviziji, a nakon što je Sajsi MC Teya Dori dala 12, a Anđeli Ignjatović Breskvici 0 poena, pobedu je odnela Teya sa pesmom "Ramonda".


S obzirom da je Breskvica pobedila u glasovima publike, njeni fanovi smatrali su da joj je učinjena nepravda, te su pisali peticije i planirali proteste kako bi promenili ishod i iskazali svoje negodovanje.



Glas javnosti/B06S



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR