Glas Javnosti

Pogledajte šta bi Teya Dora dobila kao pobednica na Evroviziji: Otkrivamo da li je u pitanju novac

Zabava
Autor: Glas javnosti

Nakon jučerašnje finalne večeri "Pesme za Evroviziju" izabran je predstavnik Srbije na ovogodišnjem takmičenju u Malmeu

Boranka Teya Dora predstavljaće Srbiju ove godine na Evroviziji u Malmeu, a pored očigledne popularnosti u matičnoj zemlji, šta bi pobeda na glavnom takmičenju mogla da donese za ovu umetnicu? Proverili smo da li pobednik Evrovizije dobija novčanu nagradu.

Od 2008. godine, pobedniku Evrovizije se dodeljuje trofej u obliku mikrofona u stilu 1950-ih i napravljen je od peskarenog stakla.


A šta je sa novčanom nagradom?

Možda ćemo neke razočarati, ali takmičari ne dobijaju nikakvu novčanu nagradu za pobedu na Evroviziji. Ipak, pobeda na tako prestižnom i renomiranom takmičenju sama po sebi je mnogo važnija od novca i može pobednike "vinuti u zvezde".

To je svakako bio slučaj sa ABBA-om, čija se pesma "Waterloo" iz 1974. godine i danas vrti na radiju, a da ne pričamo o svetskim hitovima poput "Mamma Mia", "Dancing Queen", "Fernando"....

Selin Dion je takođe postigla ogroman međunarodni uspeh nakon pobede na Evroviziji 1988. godine, sa pesmama uključujući "My Heart Will Go On" i "The Power of Love".

Pobednici takmičenja takođe imaju priliku da nastupe na događajima vezanim za Evroviziju i mogu da postanu član žirija za finale nacionalne pesme takmičenja.

Kako bilo, Teya Dori želimo sreću u Malmeu i da ponovi uspeh Srbije iz 2007. godine!


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR