Glas Javnosti

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU: Osmogodišnjem dečaku drugovi vezali omču oko vrata i vukli ga po dvorištu

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Vest o vršnjačkom zlostavljanju maloletnika u Zagrebu uznemirila je javnost detaljima mučenja dečaka kojeg su vezali za vrat i davili.

Moj sin je stajao i držao se za ogradu, a taj stariji dečak je kanap zakačio za vrat i povukao. Držao se za kanap za njegov vrat. Uspeo se nekako izmiljogiti i izvući glavu da mu uže ne dođe s prednje strane vrata - rekla je majka osmogodišnjeg dečaka, koga je početkom maja na školskom dvorištu grupa dečaka verbalno prisilila na igru užetom iako je on rekao da je to opasno.

Sve se odvijalo 2. maja u dvorištu jedne zagrebačke osnovne škole izvan školskog vremena u poslepodnevnim satima. Učenik prvog razreda oko 18 sati je otišao da se igra na školsko dvorište s prijateljem, vršnjakom, koga poznaje odranije i s kojim se i ranije družio. Kad je došao, tamo su već bila dva dečaka, od kojih je jedan bio njihov vršnjak a drugi malo stariji.


U to vreme u blizini školskog dvorišta bili su roditelji. Bio je napolju možda 30 minuta, sve dok po dečaka nije stigla majka.

- Povlačili su ga i drugi dečaci, ali taj najstariji mu je naneo povredu. Na vratu mu je ostao ožiljak što su potvrdili i u Klinici za dečje bolesti u Klaićevoj, gde sam odvela sina sledeći dan na pregled - ispričala je majka.

Dečak je pretrpeo i psihičku traumu, zbog čega se, nakon svega, plaši da ide u školu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR