Glas Javnosti

OGLASIO SE DUŠKO KNEŽEVIĆ: Pipci Milove kriminalne hobotnice vodili do uhapšenog Blaža Jovanića

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Pravda i u Crnoj Gori može da bude dostižna. Nagoveštava to i hapšenje predsednika Privrednog suda Blaža Jovanića, i njegovih odanih saradnika predvođenim “pouzdanim” stečajnim upravnikom Sašom Zejakom, zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je godinama, zloupotrebom službenog položaja i drugim krivičnim delima, oštetila državu za više desetina miliona eura, ističe se na početku saopš

Kako se dalje navodi u saopštenju povodom hapšenje Predsednika privrednog suda Crne Gore Blaža Jovanića, a saopštenje potpisuje Duško Knežević, "ovakav epilog je dugo očekivan, pa i ranije najavljivan, zbog niza malverzacija Blaža Jovanića u stečajnim postupcima. I sasvim je logičan posle privođenja Vesne Medenice, koja je kumovala njegovom vanrednom napredovanju. Sa mesta sudije Osnovnog suda lansiran je direktno na funkciju predsednika Privrednog suda, kako je tumačeno, kao pokušaj Medenice da zaštiti predmete vezane za poslove familije Đukanovića."


Duško Knežević u saopštenju navodi za Blaža Jovanića, koga naziva "poslušnim vojnikom Aca i Mila Đukanovića" da sada već uhapšeni predsednik Privrednog suda "nije birao sredstva" te da je "brojnim malverzacijama i selektivnom primenom stečajnih postupaka oštetio je državu i brojne privredne subjekte, a pričinio je ogromnu štetu Atlas grupi, posebno u slučaju bolnice Meljine."

Kako se dalje navodi, predsednik Privrednog suda "bio je glavni egzekutor ogoljenog pravnog nasilja u slučaju “Meljine kompleksa”, posezajući za kriminalnim potezima u oduzimanju imovine Atlas grupe bez ikakvog osnova, kao što je to urađeno sa Atlas bankom i IBM bankom u režiji guvernera Centralne banke Radoja Žugića i specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića. Blažo Jovanić je, po direktivi kuma crnogorske kleptokratije koji se predstavlja kao predsednik Crne Gore, to pravno nasilje manifestovao nezakonitim uvođenjem i produženjem stečaja, iako je Apelacioni sud dva puta ukidao rešenja Privrednog suda kojima je otvoren stečajni postupak nad “Meljine kompleksom”.


Kako dalje navodi Duško Knežević Blažo Jovanić je direktno odgovoran i za “slučaj Kaspija” i "otimanje 15,2 miliona eura od Atlas banke i prebacivanje na račun Prve banke. Firma Kaspija u vlasništvu sinova Kamaladina Hajdarova, jedne od najznačajnijih figura u Azerbejdžanu, bila je zainteresovana za kupovinu hotela Princes u Baru. Atlas banka je u prvostepenom procesu dobila Kaspiju. U slučaju spora po ugovoru trebalo je da bude nadležna arbitraža u Londonu, ali je kriminalna hobotnica preko Privrednog suda velikom brzinom isposlovala odluku na štetu Atlas banke i Blažo Jovanić je ekspresno prebacio 15,2 miliona na Prvu banku. Novac je skinut 15 minuta posle presude, u dogovoru sa izvršiteljem, i prebačen na porodičnu banku Đukanovića", tvrdi se se u saopštenju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR