Glas Javnosti

POLITIČKI SVINGERAJ, ABAZOVIĆ ALHEMIČAR, ĐUKANOVIĆ DALAJ LAMA: Milan Knežević o političkoj situaciji u Crnoj Gori

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kaže da je teško objasniti političku situaciju u Crnoj Gori, osim da vlast želi izbore, a da je opozicija protiv toga.

"Kolega Dritan Abazović je zajedno sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i doskorašnjim koalicionim partnerima odlučio da izvede alhemičarski eksperiment ne bi li ga podržali i DPS i DF kako bi sa tri poslanika bio izabran za premijera", rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, očigledno je da su pregovori Abazovića sa DPS-om i potencijalnim koalicionim partnerima zakazali.


"Postoje određene poteškoće i veoma teško ide čitav proces pregovaranja. Ja se ipak nadam da se mi možemo vratiti unutar aktuelne većine, da dođemo do rešenja", dodao je Knežević.

Ukoliko ne bude dogovora najbolje je, smatra Knežević, formirati tehničku vladu koja će pripremiti prevremene parlamentarne, lokalne i predsjedničke izbore.


"Ne možemo dopustiti da Milo Đukanović ostane na poziciji predsednika države do 2023. godine, kao da je Dalaj Lama, a ne čovek koji je generisao sve ove podele i konačno doprineo ovoj krizi", istakao je Knežević.

On je poručio da DF ne pristaje ni na kakav vid ucene i uslovljavanja jer, kako ističe, predstavljaju 67 odsto parlamentarne većine, prenosi B92.


"Teško možemo objasniti našim glasačima i srpskom narodu u Crnoj Gori da treba da budu deo političkog svingeraja u kojem, zajedno sa DPS-om, po mišljenju Dritana Abazovića, treba da podržavamo njegovu manjinsku vladu i na taj način stvorimo jasan koncept da mi nikada ne možemo biti u vladi, koliko god da dobijemo glasova, ali da će se u vladi naći ljudi koji nisu izašli na izbore i koji nemaju podršku ni u skupštini stanara", dodao je Knežević.

On smatra da je situacija u Crnoj Gori šizofrena, poručujući da neće dozvoliti dođe do "ponižavanja glasača DF-a".

"Nadam se da ćemo sledećih dana ući u akciju blokade Crne Gore protiv izdaje i da ćemo upozoriti sve one koji žele da prave aranžmane sa DPS-om i uđu u izneveravanje izborne volje naroda ", zaključio je Knežević.

BONUS VIDEO: Provaljena podmetačina policije u slučaju Periš

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR