Glas Javnosti

USVOJEN PREDLOG ZA OPOZIV ĐUKANOVIĆA: Da li je predsednik Crne Gore povredio USTAV?

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Poslanici Skupštine Crne Gore usvojili Predlog za pokretanje postupka da li je predsednik Crne Gore povredio ustav.

Poslanici Skupštine Crne Gore danas su sa 41 glas za i 36 protiv usvojili Predlog. 

Takođe usvojeni su i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sportu, kao i Predlog zakona o unutrašnjim poslovima.

Za izmene i dopune Zakona o sportu glasalo je 75 poslanika, dok su dva bila uzdržana, dok je za Predlog zakona o MUP-u, glasala opozicija i URA, pa je za izmene glasao 41 poslanik, protiv ih je bilo 28, a uzdržanih devet.

Predlog izmena podneli su poslanici opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković, Nikola Rakočević i Danijel Živković. 

Poslanik DF-a Milan Knežević zamolio je URA da ne glasa za Zakon o MUP-u zajedno sa DPS-om, nakon čega je reagovao i poslanik Miloš Konatar, koji je kazao da će raditi u interesu građana. Knežević je naveo i da će u ponedeljak DF poslati zadnju ponudu parlamentarnoj većini.

- Vi ste glasali Predlog zakona o sportu sad DPS-om i to nema ništa sporno. Uvek ćemo se odazvati na poziv na dijalog sa DF-om, oće li stići poziv, na njima je. Mi smo svjedoci da gledamo razne metode i strategije ovih dana pa da vidimo. Prihvatićemo poziv za razgovor - naglasio je Konatar.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR