Glas Javnosti

MANDIĆ: Crna Gora se dodatno kompromitovala

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Rezolucija je oštro podelila region i odnose Crne Gore sa Srbijom i Republikom Srpskom, koje su nam najbliže, rekao je crnogorski predsednik Skupštine.

Dok je čak i daleka Nikaragva držala čas predlagačima rezolucije, Crna Gora je učešćem u diskusiji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) dodatno kompromitovala samu sebe, rekao je predsednik Skupštine i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić.

"Nažalost, uprkos brojnim apelima Vladi Crne Gore, kako nas kao političkih predstavnika, tako i najvećih verskih autoriteta Srpske pravoslavne crkve, ona je u UN podržala rezoluciju Nemačke i Ruande o Srebrenici koja je podelila svet, a od 193 države članice UN glasalo je samo nešto više od 40 odsto država", naveo je Mandić u saopštenju NSD.

On je istakao da je predlagačima rezolucije poslata jasna poruka.

"Vi ste izbrojali glasove u sali, ali ste protiv sebe okrenuli većinu svetskih naroda koji te glasove daju. Vi govorite da ste pobedili, ali vas je porazio većinski i miroljubivi deo čovečanstva. Vi niste izbrojali više glasova, nego ste se legitimisali kao manjina", poručio je Mandić.

Dodao je da čak i u samoj sali, gde nisu prisutne sve države, rezolucija, kako kaže, nije dobila većinu, jer je 87 država nije podržalo, "a ono što je sigurno uradila jeste da je oštro podelila region i odnose Crne Gore sa Srbijom i Republikom Srpskom, koje su nam najbliže, dovela na najniži mogući nivo".


Mandić je poručio da je ova rezolucija dodatno ujedinila srpski narod, nezavisno od država u kojima živi i pokazala da srpski narod ima snage da se bori sa budućim izazovima sa kojima će se sigurno suočavati čovečanstvo.

"Srbi nikada više neće biti marginalizovani u ovoj zemlji i nikada nam više niko neće pretiti da će nas na traktorima proterati u Srbiju. Srpski jezik nikada više neće biti ponižen, već će, nakon objavljivanja rezultata popisa, zauzeti ono mesto koje mu po pravu i pravdi pripada. Državljanstvo će steći svi oni koji su rođenjem ili porodičnim vezama utemeljeni u Crnoj Gori, kao i oni koji godinama žive u ovoj zemlji, a do sada isto nisu dobili, tako da više neće biti građani drugog reda. Istorijska trobojka zakonom će biti vraćena na mesto koje joj pripada. Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici nikada više neće morati da strahuju da će im neko otimati svetinje, već će u miru moći da Bogu uzdižu svoju molitvu za mir, zdravlje i spasenje svih", naglasio je Mandić.

Glas javnosti /R02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR