Glas Javnosti

KONAČNO IZA REŠETAKA: Vesna Medenica iz bolnice prebačena u Istražni zatvor

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica prebačena je iz podgoričkog Kliničkog centra u istražni zatvor, potvrdio je njen advokat Zdravko Begović.

Medenici je prošle nedelje određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je nezakonito uticala na donošenje odluka u dva predmeta u procesu revizije pred Vrhovnim sudom.

Po određivanju pritvora, ona je pokušala da izvrši samoubistvo u Kliničkom centru Crne Gore.


Begović je rekao da će Medenica u istražnom zatvoru primati terapiju koju su joj prepisali lekari Kliničkog centra.

Medenica, koja je 17 godina bila na čelnim funkcijama u crnogorskom pravosudju, uhapšena je prošle nedelje na aerodromu u Golubovcima, odakle je želela da otputuje za Beograd. Imala je avionsku kartu u jednom pravcu. Na teret joj se stavljaju stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj.

Portal Libertas je nedavno objavio da se njen sin Miloš Medenica bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom drogom, pozivajući se na podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu.


U presretnutim razgovorima koje je dostavio Europol čuje se kako Medenica kaže policajcu Darku D. Laloviću (35) da je sa njegovim nezakonitim poslom upoznata njegova majka Vesna Medenica i da od nje može očekivati zaštitu, naveo je Libertas.

Uprava policije raspisala je lokalnu poternicu za Milošem Medenicom.

Vesna Medenica je obavljala dve najvažnije funkcije u pravosudju, od 2003. do 2007. bila je vrhovna državna tužiteljka Crne Gore, a potom je u tri mandata bila na čelu Vrhovnog suda, od 2007. do decembra 2020. kada je podnela ostavku.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP