Glas Javnosti

IDE MILO JOŠ JEDNOM: Večiti crnogorski predsednik predao kandidaturu za izbore

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Milo Đukanović, aktuleni predsednik Crne Gore, ponovo se kandiduje za predsedničke izbore

Predstavnici Demokratske partije socijalista predali su Državnoj izbornoj komisiji kandidaturu Mila Đukanovića za predsedničke izbore. Milo Đukanović rekao je da je njegova kandidatura izraz odgovornosti i brige prema Crnoj Gori.

Kazao je i da mu je cilj da pobedi u prvom krugu izbora, koji će biti održani 19. marta.

Đukanović je, nakon predaje predsedničke kandidature, kazao da u izbornu trku izlazi da bi pobedio."Moj je cilj da pobedim u prvom krugu, a neću izgubiti entuzijazam ako dođe do drugog kruga", rekao je Đukanović na konferenciji za novinare.

On je ocenio da je ponuda na predsedničkim izborima dobra i da će izborna trka biti zanimljiva.

"Ne bi prognozirao ko će mi biti protivkandidat u drugom krugu. Potrudiću se da pobedim u prvom krugu, ako bude drugog, uložiću sve kapacitete da pobedim", poručio je Đukanović.On je ocenio da je njegova kandidatura izraz odgovornosti prema Crnoj Gori.

"U kraće od tri godine, Crna Gora je prošla put od zemlje koja je bila najdinamičnija investiciona destinacija u Evropi, lider u evropskim integracijama, a danas se opisuje kao rak rana Balkana", rekao je Đukanović.

Upitan da li će raspustiti Skupštinu Đukanović je odgovorio da sebi ostavlja da pogleda kompatibilnost ustavnih rešenja i kakve su mogućnosti za povlačenje poteza koje bi vodile ka deblokadi.

"Neuobičajeno je, kada imate vladu kojoj duže traje tehnički nego politički mandat. Zato je u interesu države da što prije dođe do izbora", smatra Đukanović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR