Glas Javnosti

Pohađa fakultet sa 70 GODINA MLAĐIMA OD SEBE! On je najstariji brucoš u Crnoj Gori, a kako uči za kolokvijume? VIDEO

Život
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Branislav Radulović je penzioner iz Komana, koji se posle 34 godine penzije, odlučio da u devetoj deceniji vrati u studenske klupe.

On je trenutno najstariji brucoš na crnogorskom Univerzitetu. Upisao je Mašinski fakultet, gde je odmah naišao na dobrodošlicu studenata i profesora.

"Hoću da dokažem da mi stari u godinama nismo za bacanje. Da u nas ima potencijal koji može da se iskoristi", kazao je Branislav za RTCG.

Da penzionerske dane iskoristi za učenje, Branislava je motivisala unuka koja je nedavno doktorirala pravo u Beogradu. Ipak, porodica, kaže, nije oduševljena što je odlučio da sa 88 godina bude brucoš.

"Godine čine svoje, ja sam daleko 15 kilometara od Podgorice, vozim svaki dan u oba pravca i da se što desi uvek bi deda bio kriv", navodi on.

Zbog novih tehnologija učenje se, kaže Branislav, danas razlikuje od onog kada je on 50-ih godina prošlog veka završio Geodetsku školu. Kolege mu pomažu da savlada gradivo, pa mu za sada ne pada teško što studenske klupe deli sa 70 godina mlađima od sebe.

"Tako ja saberem moje i njihove godine i podelim i ja sam isto mlad kao i oni. Uglavnom niti sam najgori niti najbolji, zlatna sredina, to je to", kaže Branislav.

To što prvi put Mašinski fakultet pohađa neko njegovih godina bilo je na početku veliko iznenađenje za studente, ali i profesore.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR