Glas Javnosti

Hoće li Crnogorci dočekati da vide Mila iza rešetaka?

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Tokom nedavnog saslušanja kandidata za Vrhovnog državnog tužioca na skupštinskom odboru za politički sistem i pravosuđe, čuli smo da SDT može da pokrene izviđaj i kad je u društvu neka „fama“.

Kolika fama, pored ovih proteklih 30 godina, i višebrojnih afera vezanih za Mila Đukanovića treba da se digne da bi Specijalni državni tužilac reagovao. Iz skaj prepiski, iz konteksta u kojem je društvo bilo do 2020. jasno je zašto to nije radio Milivoje Katnić i njegovi saradnici.

Pitanje, je šta čeka Vladimir Novović. 

Juče je opet objavljena skaj prepiska, u kojoj je nazanačeno, da će kavčani ponijeti Milu Đukanoviću spisak sigurnih glasova. Tu skaj prepisku su objavile „Vijesti“.


Ovo svakako nije prvi put da se Đukanović pominje u skaj prepiskama. Sjetite se, kako „tajni agent“ Petar Lazović izvještava vođu kavačkog klana Radoja Zvicera, da je njegov otac „Z“ sa šefom i šalje sliku Đukanovića i Zorana Lazovića, te da ga Đukanović pozdravlja.

Posebno zanimljivo, i na šta nema reakcije evo 7 mjeseci je prepiska koju su objavile „Vijesti“ 1. jula kao dio komunikacije Lazovića i Zvicera, u kojoj „tajni agent“ informiše vođu klana da, kako je napisao, „30 godina daju pare Milu“.

„Ne pominji magacin 35-icu. Iz njega smo sve izvukli. Ne pominji Milana Roćena. Pardon, 25-icu. I ne pominji da radimo 30 godina i da dajemo pare Milu lično na ruke. Nemoj kazati da Milu nosimo pare. Milu Đukanoviću lično na svakih mjesec dana 300.000 na ruke da nosi moj striko“, piše u Lazovićevoj poruci upućenoj Zviceru.

Đukanović je demantovao navode iz prepiske, te pozvao nadležne da preduzmu sve istražne radnje i ustanove istinu.


Zbog toga je dva dana kasnije, 3. jula, održana sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, gdje se diskutovalo o spornoj prepisci koji direktno povezuje Đukanovića sa kriminalnim klanovima.

Navodno, GST Vladimir Novović je sjednici upitan da li će procesuirati Đukanovića, na šta su prisutni dobili čudan odgovor – „vidjećemo“.

Ipak, do danas Đukanović nije dobio čak ni poziv na saslušanje, ako ništa drugo, pa se postavlja pitanje – šta čeka SDT!?

Takođe, poziv nije upućen ni Milanu Roćenu, Đukanovićevom dugogodišnjem savjetniku i partijskom kolegi, kao ni drugim osobama čija se imena, navodno, povezuju sa kriminalnim aktivnostima.

Pitanje za GST, šta ćemo „vidjeti“ i kad? Da ne govorimo, o „prvom milionu“, „Koverti“, „ničijoj kući“, ….

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR