Glas Javnosti

DAN ODLUKE U CRNOJ GORI! JAKOV ILI MILO: Do devet sati glasalo 6,8 odsto birača

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

U Crnoj Gori se danas održava drugi krug predsedničkih izbora, u kom će snage odmeriti aktuelni lider države i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović i zamenik predsednika Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović.

Đukanović je u prvom krugu osvojio oko 35 odsto glasova, a Milatović oko 29 procenata. Kandidati su u predizbornoj kampanji istakli kako su uvereni u svoju pobedu.

Kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović u drugom krugu predsedničkih izbora ima podršku Andrije Mandića (DF), Alekse Bečića (Demokrate), Gorana Danilovića (Ujedinjena Crna Gora), Dritana Abazovića (Građanski pokret URA) i Miodraga Lekića (Demos). 

Sa druge strane, kandidat DPS-a Milo Đukanović ima podršku Socijaldemokratske partije (SDP) i nezavisnog kandidata Jovana Radulovića i velike nade polaže u glasove dijaspore i manjina. 
Kako je saopšteno iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT) jutro na biračkim mestima protiče mirno i bez većih nepravilnosti.


Prilikom otvaranja, na nekoliko biračkih mesta (u Zeti, Danilovgradu i Pljevljima) je uočeno da nedostaju jedan ili dva glasačka listića, što je konstatovano u zapisnicima.

Na biračkom mestu u Pljevljima prisutna su samo tri člana biračkog odbora. iz CDT-a podsećaju da je zakonom propisano da dok je biračko mesto otvoreno i traje glasanje, na biračkom mestu moraju da budu prisutni svi članovi biračkog odbora ili njihovi zamenici.

CeMI je saopštio da je na biračkom mestu u Podgorici birač koristio telefon na biračkom mestu slikajući glasački listić, što je povreda odredbi o tajnosti glasanja i suprotno Zakonu o izboru odbornika i poslanika kojim je zabranjena upotreba elektronskih uređaja za komunikaciju u prostoriji za glasanje.


"Nakon upozorenja Biračkog odbora, birač je nasrnuo na članove BO i otvorio glasačku kutiju. Policija je izašla na biračko mesto", saopšteno je iz CeMI-ja.

Kod OŠ Meksiko u Baru nepoznata osoba fotografisala je tablice automobila ispred biračkog mesta.

Ista osoba je, navode iz CeMI-ja, postavljala pitanja posmatračima ko je do tog trenutka glasao, te da je nakon te situacije, napustila biračko mesto.

Glas javnosti/Nova/Vijesti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR