Glas Javnosti
posta

ABAZOVIĆA NE DOTIČE SMENA: Rade to jer su nemoćni, sa vladom će sve biti gotovo 4. februara

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Potpredsednik vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da su predlozi njegove smene sa funkcija "epilog nemoći" i da nije iznenađen celom situacijom.

Abazović očekuje da će večeras početi razgovore sa DF-om.

- Tokom dana ću kontaktirati Andriju Mandića, da sednemo za sto, nezavisno od toga hoćemo li naći rešenja. Svi se ponašaju korektno osim Demokrata i grupe oko premijera Zdravka Krivokapića - poručio je Abazović, a prenosi Sputnjik.

Dodao je da je uveren da će 4. februara sa vladom biti "sve završeno", kao i da "izborna volja nije ono što misle Demokrate ili ministar Milojko Spajić".

- Ako misle da smjene nešto doprinose, nema nikakvih problema što se mene tiče. Ako neko želi da takne ustavni poredak, imaće odgovor istog sekunda - saopštio je Abazović dodajući da smatra da premijera neko pogešno savetuje i da je sada jasnije zašto bi vlada trebalo da padne.

Komentarišući izjavu premijera Krivokapića da je na sceni državni udar, Abazović ističe da jedini udar čine oni smenama, pokušajima da krate mandat Skupštini. Istakao je da ne bi prejudicirao stav SNP-a, ali se i oni ponašaju korektno.

- Svi se ponašaju korektno osim Demokrata i dela oko Zdravka Krivokapića - kazao je Abazović.

On je naglasio da premijer ne može da smeni direktora Uprave policije.

- Vlada to može da uradi protivzakonito jer je Brđanin izabran na konkursu. Ako se to desi onda je jasno svima o čemu se radi - zaključio je potpredsednik Vlade Crne Gore.

BONUS VIDEO: Ekskluzivno! Misterija Periš!

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR