Glas Javnosti
posta

NAPAD NA TUZLANSKU KOLONU BEZ PRAVDE 30 GODINA: Za zločin koji se dogodio na današnji dan još niko nije odgovarao

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je povodom godišnjice stradanja vojnika nekadašnje JNA u "Tuzlanskoj koloni" da u BiH nema pravde za srpski narod, jer za ovaj zločin niko nije odgovarao.

„Danas kad se sećamo zločina nad pripadnicima ЈNA u ‘Tuzlanskoj koloni’ moje misli su sa porodicama ubijenih vojnika. Uporno odbijanje pravosudnih institucija da procesuiraju odgovorne za ovaj zločin još je jedan u nizu dokaza da u ovakvoj BiH nema pravde za srpski narod“, napisao je Dodik na svom zvaničnom Tviter profilu.

Dodao je da „svi počinjeni, a nekažnjeni zločini nad Srbima trajno podsećaju na borbu za slobodu“, naglašavajući da ti zločini ne smeju biti zaboravljeni.
Na Brčanskoj malti u Tuzli su u maju 1992. godine ubijena 54 vojnika, ranjeno ih je 78, a 44 su zarobljena i mučena, dodavši da za taj zločin niko nije odgovarao.

Tuzlansku kolonu, u kojoj je bilo 600 vojnika i starešina, te 200 motornih vozila, napali su pripadnici tuzlanskog MUP-a, Teritorijalne odbrane i "Zelenih beretki".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Treba reći u 15.05.2022 21:53:55 h
     0 
Katastrofalno vođena operacija u sred rata . Ako nije odgovarao niko s bošnjačke strane za zločin, da li je odgovarao neko za flagrantnu neprofesionalnost