Glas Javnosti
posta

Šetala sa bebom pa skočila u reku da spasi devojku: Herojski podvig mlade banjalučke majke

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Hrabra Banjalučanka Merima Gajić spasila je jedan mladi život skočivši bez razmišljanja u hladni i nabujali Vrbas.

Ćerke i ja smo se vraćale iz grada i kako smo krenule preći Gradski most, ćerka mi kaže: Vidi, mama, devojka sedi na stubu od mosta. Pogledala sam prema devojci koja je u tom trenutku skinula jaknu, bacila je na trotoar i potom se bacila u Vrbas -  prenosi njene reči Avaz.

U tom trenutku, govori dalje, dala je bebu Milicu starijoj kćeri Anđeli te joj rekla da se ništa ne brine i krenula prema reci.

- Bez razmišljanja sam preskočila ogradu i spustila se niz brdašce prema reci. Uskočila sam u Vrbas i samo sam molila Boga da izvučem i devojku i sebe jer je reka bila brza i nabujala. Uspela sam nekako dovući je do obale, gde su nas dočekali policija, jedan čovek i žena - prisjeća se trenutka spašavanja devojke.

Kaže kako nije uspela reči da progovori sa devojkom jer dok je izvlačila iz hladne reke, bila je polusvesna, a kasnije, kad je izniea na obalu, bila je bez svesti.

- Ništa ne znam. Ni odakle je devojka, ni kako se zove, ko su joj majka i otac. Iz policije su mi rekli da će mi se javiti i reći sve. Međutim, sinoć su me zvali i pitali kako se osećam te su samo rekli da je devojka zbrinuta i da će biti sve u redu - dodaje Merima Gajić.

Koji je razlog, zbog čega se devojka sinoć bacila u Vrbas, Merima kaže da ne zna.

- Sinoć nisam razmišljala šta je moglo da se dogodi. Ostavljam svoje dvoje dece i idem da spasim tuđe dete - uzbuđeno prepričava.

Na pitanje da li je makar neko iz gradske uprave zvao da joj zahvali, kaže nije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR