Glas Javnosti

DODIK JE NEKIMA ČUDOVIŠTE, MENI NIJE! Zoran Milanović: Ne volim hajke, obično ih predvode kukavice!

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović, rekao je da su izjave Milorada Dodika o otcepljenju "politička retorika".

Pojačanoj prisutnosti EUFOR-a u Bosni i Hercegovini ne treba pridavati posebnu važnost i tamo ne može doći do eskalacije koja bi se pretvorila u oružani sukob, rekao je Milanović.

O Dodikovim izjavama Milanović je kazao da je jedno "politička retorika", a drugo stvaran cilj.

"Jesu li ideje o trećem entitetu u BiH razaranje zemlje ili pregovaračka taktika za vraćanje otetih prava", zapitao je."EP ne uvodi sankcije nikakve, koliko ja znam. Zna se kako se sankcije uvode i koje je zakonodavno telo da bi se uvele sankcije Miloradu Dodiku. Ne volim hajke, obično ih predvode kukavice, Milorad Dodik je predstavnik srpskog naroda i njega poznajemo. Strahujemo od onih koje ne poznajemo, kao i od Dodika pre, koji je doveden pre 20 godina. Nekima je čudovište, nekima nije. Meni nije. Meni je sagovornik" rekao je Milanović, prenosi Index.hr. O situaciji u BiH

"NATO nije aktivan u BiH, nije prisutan tamo. EU jeste. Naš vazdušni prostor preleću Rafali, to je jedna pojačana prisutnost zbog tenzija i rata. Ali tome ne pridajem pažnju. EU pokazuje svoju snagu i možda pere savest zbog onoga što se događa u Ukrajini, ali Ukrajina i Rusija su jedno, a ovo sasvim drugo" rekao je Milanović i dodao da "što se tiče NATO u Gruziji, tome ću se suprotstaviti".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR