Glas Javnosti

Dodik: Bošnjaci rezolucijom o Srebrenici srušili postignuti napredak u BiH

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Dodik je naglasio da je Republika Srpska opredeljena za mir, stabilnost, razvoj i dobar život svih njenih građana

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da su Bošnjaci rezolucijom o Srebrenici srušili pozitivan napredak koji je ostvarila BiH.

" Bećirović, Komšić i Konaković, kao i ostali bosanski muslimani, upregli su sve resurse i snage da pokažu zašto Srbi sa Bošnjacima ne mogu da žive i da je jedina opcija miran razlaz", istakao je Dodik.

On je naveo da je BiH koju oni predstavljaju plod njihove mašte, da ne postoji, te sve što oni rade nema nikakvog značaja ni za Republiku Srpsku, ni za BiH ako je ustavna i dejtonska.

"Oni predstavljaju svoje politike, što opet nije od nekog značaja, jer njihov kapacitet za donošenje bilo kakvih odluka u BiH, pa i u Federaciji, je ravan nuli", dodao je Dodik. 

Prema njegovim rečima, da je BiH država, to što oni rade bilo bi već kažnjeno.

"Međutim, BiH je silom sklepani projekat međunarodne zajednice. Prema tome, ništa što oni rade nema značaja ako ne postoji saglasnost predstavnika tri konstitutivna naroda", napisao je Dodik na mreži "Iks". 

Dodik je napomenuo da su Bošnjaci za građenje unitarističkog pokreta dobili podršku nekoliko velikih i moćnih zemalja, koje sponzorišu rezoluciju o Srebrenici kako bi bosanskim muslimanima isporučili njihovu državicu u kojoj neće biti Srba i Hrvata.

On je ponovio da je donošenje rezolucije o Srebrenici nespojivo s nastavkom postojanja BiH i da to treba da znaju svi koji podržavaju tako nešto.

"Glupa tvrdnja kako to, navodno, vodi pomirenju govori o podmuklim namerama", dodao je Dodik.

On je naglasio da su Bošnjaci izašli iz okvira Dejtona i iz BiH svojim jednostranim akcijama.

"Mi smo shvatili poruke i uradili sve da omogućimo funkcionisanje Republike Srpske u takvim uslovima. Pokretanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN pokazuje da Bošnjaci ne žele biti u dejtonskoj BiH, što je dovoljno jasan znak da se naši putevi razilaze po svim osnovama", istakao je Dodik. 

Prema njegovim rečima, jedan deo zemalja manipuliše pričom o Srebrenici.

"Republika Srpska ne pristaje da ostane u zajednici u kojoj bosanski muslimani žive za to da Republici Srpskoj bude loše i čine sve da nam otežaju život", istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska opredeljena za mir, stabilnost, razvoj i dobar život svih njenih građana. 

"Mi ne želimo ništa tuđe i ne možemo živeti s onima koji rade protiv nas. Vreme je da svako krene svojim putem. Bosanski muslimani su već krenuli", zaključio je Dodik

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR